Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита легкий травневі свята обід › Капустяні конвертики
Капустяні конвертики

Капустяні конвертики

Капустяні конвертики нагадають вам про традиції, істинну їжу, яку готували наші предки, про козацьку силу і про те, що їсти потрібно натуральну їжу. Всього за тридцять хвилин ви порадуєте своїх близьких незвичайною, смачною і ситною стравою. Яйце, сир і волоські горіхи подарують вам великий заряд сили та енергії, адже вони дуже поживні. Їх смак вийде ніжним, немов крем. А часник зовсім не зіпсує смакової гами, а навпаки, додасть конвертикам особливого шарму. Пам'ятайте, що для цієї страви потрібно вибирати саме листочки молодої капусти, аби конвертики були м'якими і танули в роті.

Кількість порцій 10
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Масло вершкове — 2 ст. л.
  3. 3. Капуста молода — 1 шт.
  4. 4. Сир — 500 г.
  5. 5. Горіхи волоські очищені — 30 г.
  6. 6. Цукор — щіпка
  7. 7. Часник великий — 2 зубчики
  8. 8. Яйце (жовток) — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Капусту вимити і розібрати на листя. У каструлі закип'ятити підсолену воду, опустити листя на 3-4 хв. Потім відкинути на друшляк і промити холодною водою. Викласти на рушник і дати обсохнути.

  2. Приготувати начинку. Волоські горіхи порубати ножем у велику крихту. Часник очистити і подрібнити. Вершкове масло нагріти до кімнатної температури.

  3. Сир протерти через сито, додати в нього 1 ст. л. вершкового масла, волоські горіхи, часник, цукор, жовток і сіль. Ретельно перемішати.

  4. Викласти на кожен капустяний лист по 2-2,5 ст. л. приготовленої начинки. Згорнути листя у вигляді трикутника.

  5. Розігріти в сковороді вершкове масло, покласти зроблені конвертики і обсмажити з двох сторін, по 4 хв.

  6. Подавати зі сметаною.

  7. Цю страву можна приготувати з класичною начинкою із м'ясного фаршу. Але листя молодої капусти настільки ніжне, що потребує легкої начинки. Сир можна змішати не з горіхами, а з першими літніми ягодами. У цьому випадку частину ягід збити зі сметаною і подати як соус.