Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній українська весна › Биточки по-селянськи
Биточки по-селянськи

Биточки по-селянськи

Пропонуємо і настійно рекомендуємо приготувати страву биточки по- селянськи. Биточки по-селянськи будемо готувати з яловичого фаршу і смажити їх в цибульному соусі, а додавати будемо обов'язково свинячий жир, в сільських колах відомий як смалець. Для тих, хто ні разу не готував смалець в домашніх умовах, скажемо, що це звичайне топлене сало. Саме воно задасть національного українського сільського колориту нашій страві. Існує, звичайно, багато рецептів приготування даних биточків, але ми б сказали, що вони більш урбанізовані. Але биточки, приготовані по-нашому рецепту, виходять дуже смачними, м'якими, ситними, в ніжному ароматному соусі. Загалом це справжні класичні українські селянські биточки.

Кількість порцій 1
Час приготування 80 хв

  1. 1. Яловичина — 130 г.
  2. 2. Цибуля — 1,5 шт.
  3. 3. Смалець — 6 г.
  4. 4. Борошно — 10 г.
  5. 5. Лавровий лист — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Вода — 10 г.
  9. 9. Часник — 1 зуб.
  10. 10. Олія оливкова — 1 ст. л.
  11. 11. Вино біле сухе — 1 ст. л.
  12. 12. Лимон — за смаком
  13. 13. Мед — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яловичину пропустити через м'ясорубку, додати воду, смалець, лавровий лист, дрібно порізану  цибулю 0, 5 шт., сіль і перець.

  2. Сформувати биточки, панірувати в борошні і обсмажити.

  3. Потім тушкувати биточки в цибульному соусі.

  4. Для цибульного соусу цибулю 1 шт. нарізати на маленькі шматочки. Потім збити в блендері. У суміш додати натертий на дрібній тертці 1 зуб. часнику, 4 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого сухого вина, 1 ч. л. меду і лимон за смаком.