Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита російська другі страви весна › Бефстроганов з лисичками
Бефстроганов з лисичками

Бефстроганов з лисичками

Не дивлячись на таку незвичайну назву, бефстроганов - це популярна страва російської кухні. Хоча саме слово французького походження, позначає воно «яловичина по- строганівські». Відмінною особливістю цієї страви є те, що яловичину потрібно порізати дуже дрібно і обсмажити на сковороді. Бефстроганов з'явився відносно недавно, наприкінці ХІХ століття і отримав назву від імені графа Строганова Олександра Григоровича. Спочатку цю страву робили саме із м'яса яловичини. Наш рецепт трохи відрізняється від класичного варіанту. Лисички надають особливого смаку страві, при цьому вона виходить не такою калорійною.

Кількість порцій 1
Час приготування 30 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 30 г.
  2. 2. Олія соняшникова — 40 г.
  3. 3. Вино біле сухе — 20 г.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Вершки 36% — 50 г.
  7. 7. Картопля — 150 г.
  8. 8. Гриби лисички — 40 г.
  9. 9. Вирізка телятини — 100 г.
  10. 10. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати м'ясо брусочками. Нагріти 2 сковороди. В одній обсмажити на олії гриби і цибулю з додаванням вина.

  2. На другій сковороді обсмажити м'ясо до напівготовності. Потім додати смажені гриби і цибулю. Влити вершки, посолити і поперчити. Протушкувати з вершками протягом декількох хвилин.

  3. Картоплю обсмажити. Посолити. Викласти на блюдо м'ясо з грибами, навколо викласти картоплю. Декорувати зеленню.