Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська зима › Тушкована яловичина
Тушкована яловичина

Тушкована яловичина

Яловичина - це дієтичне і дуже корисне м'ясо. Але іноді через деякі обставини воно буває досить жорстке. Але щоб отримати ніжну і соковиту страву вам будуть потрібні час і наші поради. Правильно приготувавши яловичину, ви отримаєте в результаті прекрасну страву, яку можна подавати з будь-яким гарніром. І, до речі, таке м'ясо ніколи не набридає, можна тільки кожен день міняти гарніри і у вас завжди будуть різні страви. М'ясо, приготоване за цим рецептом виходить дуже соковитим, добре зберігає структуру і не стає жорстким і сухуватим. А ще принадністю даного рецепту є те, що з мінімуму продуктів ви зможете приготувати універсальну страву і цій страві завжди і всі будуть раді.

Кількість порцій 4
Час приготування 160 хв

  1. 1. Яловичина — 800 г.
  2. 2. Цибуля — 200 г.
  3. 3. Морква — 100 г.
  4. 4. Духмяний перець — 5 шт.
  5. 5. Лавровий лист — 3 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Вода (кип'яток) — 2 стакана
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Порізати яловичину великими шматочками.

  2. Шматки яловичини покласти в каструлю з товстим дном, залити склянкою окропу. Додати духмяний перець, лавровий лист, довести до кипіння. Тушкувати на невеликому вогні під кришкою приблизно 30-40 хвилин або до майже повного википання рідини.

  3. Цибулю порізати великими півкільцями, потім півкільця навпіл. Моркву порізати невеликими брусочками.

  4. Після випарення рідини в каструлі з м'ясом, налити туди соняшникової олії. Додати нарізану цибулю і моркву.

  5. Все ретельно перемішати і обсмажувати овочі з м'ясом приблизно 5-10 хвилин.

  6. Влити ще склянку окропу, посолити, поперчити. Зменшити вогонь і тушкувати яловичину на маленькому вогні під кришкою протягом приблизно 1-1,5 години.