Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита вечеря зима › Запіканка з баклажанів із сиром і лавашем
Запіканка з баклажанів із сиром і лавашем

Запіканка з баклажанів із сиром і лавашем

Напевно, у кожної господині хоча б раз у житті бувало, що вона от ніяк не може придумати, що приготувати на вечерю. Вся фантазія давно вичерпалася, але годувати сім'ю-то треба. Ми поспішаємо вам допомогти в цій непростій справі і пропонуємо рецепт дуже смачної запіканки, яку ви дуже швидко і легко зробите, навіть якщо у вас не так багато практики в кулінарному мистецтві. Завдяки лаваш запіканка виходить досить ситної, а баклажани роблять її соковитою і навіть корисною. Тому довго не думайте, а скоріше спробуйте приготувати цю просту, але дуже смачну нехитру страву. Подавати її можна, поклавши зверху зелені або листя салату.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Баклажан — 1 шт.
  2. 2. Помідор — 2 шт.
  3. 3. Часник — 4 зубчика
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Сир сулугуні — 200 г.
  6. 6. Чебрець — 3 гілочки
  7. 7. Петрушка — 3 веточки
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
  11. 11. Грузинський лаваш — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю і часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  2. На соняшниковій олії обсмажити цибулю і часник на середньому вогні.

  3. Нарізати баклажан на середні шматочки і також додати на сковороду.

  4. З гілочок чебрецю обірвати листочки і додати на сковороду до баклажанів.

  5. Додати на сковороду ще масла, трохи збільшити вогонь і обсмажити баклажани до коричневого кольору.

  6. Потім викласти все зі сковороди у велику миску. Туди ж додати лаваш, який потрібно порвати на великі шматки.

  7. Помідори крупно нарізати і додати в миску з лавашем.

  8. Зелень дрібно посікти і також додати в миску. Все посолити і поперчити за смаком і добре перемішати.

  9. Викласти все у форму для запікання, а зверху розкласти сир, який попередньо крупно порізати.

  10. Розігріти духовку до 220°С і поставити туди форму. Випікати приблизно 15-20 хвилин.