Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита плита борошно › Австрійський райндлінг
Австрійський райндлінг

Австрійський райндлінг

Замість нашої паски австрийці у Святе Свято Великодня випікають свій традиційний райндлінг - дуже смачний формовий пиріг-рулет з дріжджового тіста. У нього додають фініки, горіхи, родзинки, курагу. Він дуже ароматний, так як попередньо просочується коньяком або ромом. На вигляд апетитний, пишний і ситний пиріг. Оригінальний присмак йому надає велика кількість горіхів. В оригіналі тісто для райндлінга виготовляється вручну. Але ще простіше цю цікаву, в міру солодку здобу приготувати у звичайній хлібопічці. Як тільки засипали всі основні продукти в ХП і поставили на основний режим тіста, відразу потрібно залити сухофрукти коньяком або темним ромом, щоб вони набрякали.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Дріжджі свіжі — 1,5 ч. л.
  3. 3. Масло вершкове — 4 ст. л.
  4. 4. Молоко — 8,5 ст. л.
  5. 5. Яйце куряче — 0,5 шт.
  6. 6. Цукор коричневий — 2 ст. л.
  7. 7. Аніс мелений — 0,5 ч. л.
  8. 8. Сіль — 5 г.
  9. 9. Цукор — 3,5 ст. л.
  10. 10. Кориця мелена — за смаком
  11. 11. Горіхи волоські — 1,5 ст. л.
  12. 12. Фініки — 50 г.
  13. 13. Родзинки — 1,5 ст. л.
  14. 14. Коньяк — 1,5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Фініки дрібно нарізати, висипати в миску, додати до них родзинки, залити коньяком, маринувати суміш протягом 1 години.

  2. Нагріти молоко, додати в нього попередньо змішані дріжджі з коричневим цукром. Додати в суміш борошно, вершкове масло кімнатної температури, вбити яйце, посолити і додати аніс. Замісити тісто, воно не повинно бути рідким, при необхідності додати борошно. Залишити тісто на деякий час, щоб воно піднялося, потім розім'яти і знову залишити підніматися.

  3. Розкачати на столі лист тіста товщиною в 1 см. Змастити топленим вершковим маслом, присипати цукром, корицею і сумішшю з родзинок, а також подрібненими горіхами.

  4. Згорнути в рулет начинений лист тіста, викласти у змащену вершковим маслом форму, по колу (форма повинна бути з отвором в центрі).

  5. Поставити в духовку на 45-50 хвилин, випікати при температурі 180°C.