Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита плита літо › Аранчі з зеленим горошком і моцарелою
Аранчі з зеленим горошком і моцарелою

Аранчі з зеленим горошком і моцарелою

Аранчі перекладається з італійської в буквальному сенсі слова як "маленькі апельсини». Свою назву ця страва отримала завдяки насиченому помаранчевому кольору, який виходить після обсмажування аранчі в маслі, що і додає аранчі схожість з маленькими апельсинами. Аранчі вперше виникло на Сицилії. Відтоді воно є улюбленою стравою гарячих сицилійців. Страва являє собою обсмажені кульки з рису діаметром 8-10 см. Іноді в такі кульки в якості начинки кладуть фарш. Але сьогодні ми з вами будемо готувати аранчі із зеленим горошком і моцарелою. Вийде неймовірно смачно і незвично. Спробуйте урізноманітнити ваш раціон і приготуйте таку страву.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Бульйон курячий — 1 л.
  2. 2. Масло вершкове — 2 ст. л.
  3. 3. Цибуля шалот — 0,25 ст.
  4. 4. Рис арборіо — 300 г.
  5. 5. Сир пармезан — 100 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний свіжомелений — за смаком
  8. 8. Петрушка — 2 ст. л.
  9. 9. Яйце куряче — 4 шт.
  10. 10. Борошно пшеничне — 100 г.
  11. 11. Сухарі панірувальні — 200 г.
  12. 12. Зелений горошок заморожений — 18 шт.
  13. 13. Сир моцарела — 45 г.
  14. 14. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Влити бульйон в каструлю. Поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню.

  2. В окремій каструлі розтопити вершкове масло, всипати подрібнену цибулю шалот, пасерувати протягом 3 хвилин до м'якості.

  3. Всипати в каструлю рис, помішуючи готувати 4 хвилини. Після, влити 1 ст. бульйону, готувати поки рідина не випарується. Готувати таким чином рис, вливаючи потроху бульйон, протягом 25 хвилин.

  4. Додати в каструлю з рисом пармезан натертий на тертці, 2 ч. л. солі, і 0,25 ч. л. перцю.

  5. Викласти на тарілку рис з каструлі, залишити охолоджуватися 10 хвилин. Після, додати до рису петрушку і 1 яйце, перемішати, накрити масу плівкою, покласти в холодильник на 4 години.

  6. Деко застелити пергаментом. У мисці збити яйця, що залишилися, в іншу миску висипати сухарі, до сухарів додати сіль, перемішати, в третю миску висипати борошно.

  7. Намочити руки, скачати кульки з рисового маси. Моцареллу нарізати шматочками. У центр кожної кульки покласти шматочок моцарели і одну горошину, згорнути всередину, викласти всі кульки на деко.

  8. Кожну кульку обваляти спочатку в борошні, потім в яйці і наприкінці в сухарях. Налити в сковороду олію, викласти кульки в сковороду, обсмажувати протягом 8 хвилин до золотистої скоринки. Готові аранчі викласти після сковороди на паперовий рушник, після на тарілку.