Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка середній європейська вегетаріанські страви › Перевернутий пиріг з виноградом і шматочками шоколаду
Перевернутий пиріг з виноградом і шматочками шоколаду

Перевернутий пиріг з виноградом і шматочками шоколаду

Перевернутий пиріг з виноградом і шматочками шоколаду - вибір гурманів, яким до душі класика. Завдяки чорному шоколаду ніжний смак страви має трохи гіркуваті і при цьому незвичайні нотки. Однак гіркота тільки прикрашає смакові якості пирога. Поєднання винограду і шоколаду робить смак незабутнім, ви навряд чи зможете його повторити з іншими інгредієнтами. А ванілін, який потрібно додати в пиріг, наповнить ваш будинок приємним ароматом - тоді вже точно чекайте сусідів, які прийдуть в гості на запах. Аби приготувати такий пиріг, вам не потрібно багато зусиль, однак потрібна буде маса позитивних емоцій, коли ви будете його їсти.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Цукор — 100 г
  2. 2. Яйце куряче — 3 шт.
  3. 3. Борошно — 200 г
  4. 4. Розпушувач тіста — 5 г
  5. 5. Ванілін — 10 г
  6. 6. Виноград — 200 г
  7. 7. Цукор коричневий — 30 г
  8. 8. Масло вершкове — 20 г
  9. 9. Шоколад білий — 40 г
  10. 10. Шоколад чорний — 40 г
  11. 11. Крохмаль картопляний — 5 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змастити форму (діаметром близько 22 сантиметрів) вершковим маслом. Посипати форму коричневим цукром. Виноград помити, видалити хвостики, якщо вони залишилися.

  2. Третину винограду порізати на половинки, після чого весь виноград викласти у форму. Шоколад поламати руками на шматочки. Додати шматочки шоколаду у форму до винограду. За допомогою сита виноград посипати крохмалем, щоб він вбирав сік, який виноград буде пускати.

  3. Духовку розігріти до 190°C градусів. Для тіста збити яйця з цукром до білої пишної піни. Додати борошно, розпушувач і ванілін. Замішати густе, але рідке тісто.

  4. Вилити тісто на виноград. Поставити в духовку і пекти близько 25-30 хвилин до золотистого кольору. Коли пиріг буде готовий, перевернути його на тарілку, так, щоб виноград опинився зверху.