Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка день народження квасоля осінь › Рагу з квасолі з яйцями
Рагу з квасолі з яйцями

Рагу з квасолі з яйцями

Багате білком рагу з квасолі з яйцями може легко замінити м'ясо вегетаріанцеві. Вживаючи страви з квасолі, людина отримує безліч цінних речовин, необхідних для підтримки здоров'я. Користь квасолі як дієтичного продукту полягає ще й у тому, що вона багата клітковиною, яка надовго забезпечує відчуття ситості і виводить шкідливі токсини з організму. Також квасоля корисна тим, що в ній присутні незамінні для організму будь-якої людини білки, амінокислоти і вітаміни. Важливо те, що корисні властивості квасолі не втрачаються внаслідок термообробки. При постійному вживанні людиною квасолі відбувається природне очищення його організму.

Кількість порцій 4
Час приготування 200 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Зелений горошок консервований — 6,5 ст. л.
  4. 4. Цукор — за смаком
  5. 5. Помідори — 700 г.
  6. 6. Олія оливкова — 2,5 ст. л.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  8. 8. Лавровий лист — 0,5 шт.
  9. 9. Квасоля — 300 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Квасолю необхідно попередньо замочити на ніч у холодній воді. Промити під холодною водою, перекласти квасолю в каструлю, залити свіжою водою до верху каструлі, поставити на вогонь, довести до кипіння, прибрати з вогню, злити воду. Залити новою водою, так щоб вода лише покрила квасолю. Додати лавровий лист, половину цибулі, варити на середньому вогні протягом 30 хвилин.

  2. Долити в каструлю 250 мл. холодної води, повторно довести до кипіння, варити ще 30 хвилин. Повторити заливання нової води із наступним доведенням до кипіння ще два рази.

  3. Подрібнити другу половину цибулі. Обсмажити цибулю на розігрітій сковороді, в олії, обсмажити протягом 10 хвилин на середньому вогні, висипати подрібнені помідори, готувати протягом 15 хвилин. Дати охолонути суміші в сковороді, після чого перекласти в чашу блендера, подрібнити, перекласти знову в сковороду, повернути на вогонь, додати цукор і сіль за смаком.

  4. Духовку розігріти до 200ºС. Обсушити квасолю. Змішати томатний соус зі сковороди з квасолею, при необхідності посолити. Викласти суміш у форму для випікання, зверху посипати горошком, залити зверху збитими яйцями. Випікати протягом 10 хвилин.