Претцелі
- 1. Борошно — 600 г.
- 2. Молоко — 400 г.
- 3. Масло вершкове — 50 г.
- 4. Дріжджі сухі — 20 г.
- 5. Сіль — 5 г.
- 6. Цукор — 130 г.
- 7. Сода — 30 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно підігріти молоко, розчинити в ньому цукор та дріжджі. У велику кастрюлю насипати склянку борошно, додати трохи молока, перемішати, додати м'яке вершкове масло.
Продовжити замішувати тісто до тих пір, поки не закінчиться молоко та тісто не стане пружним. Почати робити претцелію. Скачати ковбаски довжиною приблизно 50 см. та надати їм форму.
Коли їх буде достатньо для одночасного випікання, почати робити скоринку - головний секрет претцелів. Для цього закипятити 1 літр води, додати туди 2 столові ложки та шумівкою опустити кожен претцель в киплячу воду на 20-30 секунд. Після цього викласти вироби на деко, застелене папером для випікання, змащеним вершковим маслом. Змастити претцелі вершковим маслом та посипати цукром, відправити в духовку на 15 хвилин при температурі 200°С. Поки перша партія готується - зробити другу.