Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка європейська осінь › Картопля, фарширована кисломолочним сиром
Картопля, фарширована кисломолочним сиром

Картопля, фарширована кисломолочним сиром

Страва, в якій картоплю подають порціями, досить зручна і виглядає цікаво. Адже можна зробити стільки порцій, скількох гостей ви очікуєте, і подавати кожному особисто. Головне - вибрати для страви досить велику картоплю: тоді і страву зручніше готувати, і ваші гості наїдяться. Ви тільки уявіть цей чудовий смак картоплі з сиром і кропом! Адже сир робить страву дуже ніжною і, в теж час, соковитою. Кріп же додає аромат, який буде доноситися з кухні, і ваші гості будуть з нетерпінням чекати часу трапези, щоб нарешті спробувати ваш кулінарний шедевр. Ну а коли вони його спробують, то вже не зможуть утриматися - страва полонить їх своїм неперевершеним смаком .

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Картопля — 700 г.
  2. 2. Кисломолочний сир — 200 г.
  3. 3. Хліб — 100 г.
  4. 4. Масло вершкове — 20 г.
  5. 5. Яйце куряче — 2 шт.
  6. 6. Сир — 60 г.
  7. 7. Кріп — 20 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити і відварити до напівготовності. Злити воду, трохи охолодити картоплю і розрізати на половинки. З кожної половинки витягти м'якоть, залишивши стінки близько 1 см. завтовшки. Зрізати трохи нижньої частини картоплі, щоб вона краще стояла і не перекинулась.

  2. Кріп помити, просушити і дрібно нарізати. Хліб замочити в молоці, потім вичавити (як для котлет). Змішати хліб з протертим через сито сиром, яйцями, сіллю, розм'якшеним маслом і кропом.

  3. Духовку розігріти до 200°C. Сир натерти на крупній тертці. Кожну половинку картоплі наповнити сирною начинкою і посипати сиром. Викласти на деко, поставити в духовку і запікати близько 15 хвилин.