Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка легкий європейська › Пісний шоколадний кекс
Пісний шоколадний кекс

Пісний шоколадний кекс

Нам дуже хочеться надихнути вас на приготування саме цього кексу. У нашому рейтингу шоколадної випічки він займає одне з перших місць. Дивна річ: згідно цього рецепту, щоб приготувати трохи "вологий", м'який, з густим шоколадним смаком кекс вам не доведеться розтопити пару плиток шоколаду, як це зазвичай буває. Він вам взагалі не знадобиться! Більше того, в цьому фантастичному рецепті немає ні яєць, ні вершкового масла, ані маргарину і мінімум борошна! Тож ви можете ощасливити ним рідних, близьких та себе навіть у піст. Сподіваємося, ви вже в передчутті!

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Манна крупа — 1 склянка
  2. 2. Цукор — 1 склянка
  3. 3. Ванільний цукор — 10 г
  4. 4. Борошно — 2/3 cклянки
  5. 5. Какао — 3 ст.л з верхом
  6. 6. Рослинна олія — 1/2 склянки
  7. 7. Розпушувач — 1,5 ч.л.
  8. 8. Сушена вишня (за бажанням) — 1/2 склянки
  9. 9. Волоські горіхи (за бажанням) — 1/2 склянки
  10. 10. Цукрова пудра для посипки (за бажанням) — 2 ч.л
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У глибоку миску всипте манну крупу, цукор і ванільний цукор.

  2. Влийте 1 склянку води, перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години, щоб манка добре набубнявіла.

  3. Після влийте олію і перемішайте до однорідності.

  4. В отриману масу через сито просійте какао.

  5. Потім просійте розпушувач і борошно, добре перемішайте. Готове тісто має бути досить густим, стікати з ложки безперервною стрічкою і якийсь час залишатися на поверхні. (Якщо тісто виходить дуже рідким, додайте ще трохи борошна).

  6. Потім додайте в тісто сушену вишню (можна використовувати будь-які цукати або сухофрукти за бажанням, або обійтися без них) і горіхи. Можна вибрати будь-які за смаком або не використовувати взагалі.

  7. Духовку розігрійте до 180 ° С.

  8. Форму для кексу (можна взяти будь-яку) змастіть маслом, влийте тісто. Випікайте кекс в розігрітій духовці від 30 до 60 хвилин - час випічки залежить від глибини форми. Готовність кексу перевірте дерев'яною паличкою.

  9. Кекс остудіть і за бажанням посипте цукровою пудрою.