Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка духовка вечеря › Овочеві кульки з сиром
Овочеві кульки з сиром

Овочеві кульки з сиром

Шкода, що капусту брокколі на наших кухнях дещо недооцінюють. Адже одна порція цього овоча за змістом корисних речовин дорівнюється полівітамінної пігулці. Про те, що вітаміни, отримані з їжею, корисніше за їх аптечні замінники, ми тут говорити не будемо - це і так зрозуміло. Але, думаємо, не зайвим буде знати, що в брокколі міститься велика кількість вітамінів С, А і К, натрію і калію, необхідних для нормальної роботи серця, фосфору і кальцію, що зміцнюють кістки і легко засвоюване залізо. І найцікавіше - при величезному змісті корисних речовин в цьому овочі лише 30 калорій на 100 грам! Отже цей рецепт - тим більше, що наші овочеві кульки виходять неймовірно смачними - цілком може стати частиною дієти.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Брокколі — 600 г
  2. 2. Морква (середня) — 1 шт.
  3. 3. Часник — 1 зубчик
  4. 4. Сир чедер — 200 г
  5. 5. Яйця — 3 шт.
  6. 6. Панірувальні сухарі — 1 склянка
  7. 7. Приправа "Італійські трави" — 1 ст.л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку нагрійте до 175°C.

  2. Брокколі розділіть на суцвіття. Відваріть на пару кілька хвилин, до набуття яскраво-зеленого кольору. (Якщо у вас немає пароварки, можна відварити овочі, помістивши над каструлею з киплячою водою сито або марлю, так щоб вода не торкалася брокколі). Остудіть і дрібно наріжте.

  3. Моркву натріть на дрібній терці.

  4. Часник пропустіть через прес або дрібно наріжте.

  5. Сир натріть на дрібній терці.

  6. Яйця злегка збийте виделкою.

  7. У великій мисці з'єднайте всі інгредієнти рецепту, добре перемішайте.

  8. Противень застеліть пергаментним папером.

  9. З овочевої маси сформуйте невеликі кульки і викладіть на противень.

  10. Випікайте в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин - до появи легкої скоринки.