Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка французька › М'ясо запечене з сиром
М'ясо запечене з сиром

М'ясо запечене з сиром

Можливо існує не один рецепт того, як запікати м'ясо з сиром, але всі вони не схожі на цей. Більш звичний рецепт, коли викладають м'ясо на деко, а зверху кладуть сир. У нашому ж рецепті запікають м'ясо цілісним шматком і у фользі. При такому способі приготування всі соки м'яса залишаються всередині фольги, і це робить страву дуже соковитою і м'якою. Звичайно ж, куди тут без часнику, який завжди доречний у стравах із м'яса. А ніжний сир при запіканні утворює хрустку скоринку. Ви можете нарізати цибулю до м'яса або ж зробити до нього овочевий салат, поки м'ясо запікається - і ваша вечеря (або обід) готові. Перед подачею можете також полити м'ясо соусом.

Кількість порцій 5
Час приготування 100 хв

  1. 1. М'ясо (карбонад) — 600 г.
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Мелений чорний перець — за смаком
  4. 4. Зубчик часника — 2 шт.
  5. 5. Сир гауда — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шматок м'яса промити в холодній воді, обсушити паперовими серветками, злегка посипати сіллю, перцем та натерти спеціями. Тонким ножем зробити неглибокі наколи по всьому шматку, всередину яких помістити тонко нарізані шматочки часнику.

  2. Обгорнути м'ясо фольгою і запікати до готовності при 190°C°C приблизно 40 хвилин. Потім обережно розкрити фольгу і зробити приблизно 10 поперечних надрізів, не дорізаючи їх до кінця.

  3. В кожен надріз вкласти по шматочку твердого сиру. Поставити м'ясо в духовку на кілька хвилин.

  4. Як тільки твердий сир почне плавитися, а м'ясо підрум'яниться, дістати м'ясо. Підрізати шматочки до кінця і викласти разом із шматочками сиру, що розплавився. До м'яса можна подати свіжі овочі.