Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка європейська новий рік фрукти › Карамельно-грушевий пиріг
Карамельно-грушевий пиріг

Карамельно-грушевий пиріг

Карамельно-грушевий пиріг - це смачне чудо кулінарного мистецтва. Цей смачний пиріг не дуже важко приготувати в домашніх умовах. Часу на його приготування у вас піде не дуже багато. Але зате яке задоволення спіткає вас, коли ви будете виймати його на стіл гарячого, пахучого, рум'яного з хрусткою карамельною скоринкою! Це щось неймовірне. Не меншої радості ви і ваші близькі отримають при спільному поїданні пирога, наприклад, в зимовий, затишний вечір на домашній, теплій кухні за чашкою чаю. Або літнім вечором де-небудь на затишній, дачній веранді, або в міській квартирі на відкритому балконі ви будете насолоджуватися поїданням пирога, вдихаючи літню, вечірню прохолоду...

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 235 г
  2. 2. Цукрова пудра — 25 г
  3. 3. Вершкове масло — 150 г
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Цукор — 50 г
  6. 6. Мигдаль — 50 г
  7. 7. Груші — 3 шт.
  8. 8. Абрикосовий джем — 2 ст.л.
  9. 9. Лимон — 0,5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло розрізати на кілька шматочків і залишити при кімнатній температурі для розм'якшення. Борошно (2 ст.л. залишити для помадки) просіяти з цукровою пудрою.

  2. У борошні зробити лунку, покласти до неї вершкове масло, влити 2 ст.л. теплої води, збити одне яйце. Замісити тісто.

  3. Викласти тісто у невисоку круглу форму, сформувати бортики. Застелити пергаментним папером і насипати зверху приблизно 1 склянку квасолі. (Це потрібно для того, щоб при випіканні тісто не пузирилося). Випікати в духовці при 200°C близько 10 хвилин.

  4. Тим часом в блендері подрібнити мигдаль. У великій мисці розтерти масло і цукор, додати 1 ст.л. меленого мигдалю, все перемішати. Окремо збити одне яйце і влити його невеликими порціями до масляної маси. Додати решту молотого мигдалю і борошно, добре перемішати помадку.

  5. Розрізати навпіл груші, видалити з них серцевинки. Очистити груші від шкірки і зробити на поверхні поздовжні розрізи. Змастити пиріг помадкою, вирівняти ложкою. Зверху викласти груші. Випікати пиріг приблизно 30-35 хвилин у духовці при 180°C до золотисто-коричневої скоринки.

  6. З лимона вичавити сік. У маленькій мисочці змішати абрикосовий джем і 1 ст.л. лимонного соку. Теплий пиріг змастити отриманою глазур'ю і відразу ж подавати.