![Яблучний пиріг "Ніженка"](https://img3.zakaz.ua/upload93ef2e7eed723e32bf7967e7fe5e630b.jpg.350x.jpg)
Яблучний пиріг "Ніженка"
- 1. Вершкове масло — 100 г
- 2. Сир домашній — 100 г
- 3. Цукор — 175 г
- 4. Борошно — 200 г
- 5. Розпушувач — 1 ч.л.
- 6. Яблука — 4-5 шт.
- 7. Лимон — 1 шт.
- 8. Родзинки — 70 г
- 9. Коньяк — 2 ст.л
- 10. Сіль — дрібка
- 11. Сметана — 200 г.
- 12. Яйця — 2 шт.
- 13. Ванілін — на кінчику ножа
- 14. Картопляний крохмаль — 2 ст.л
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло охолодити і порізати ножем на дошці. Перекласти в глибоку миску.
Додати 100 г. цукру, сіль, сир. Сюди ж просіяти борошно і розпушувач. Все перемішати і замісити тісто.
Потім загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Родзинки промити и залити коньяком.
Із лимона видавити сік.
Кожне яблуко, не очищаючи від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити сердцевинки. Збризнути яблука лимонним соком (частину соку залишити), щоб вони не потемніли.
Для прикраси пирога залишити 6-7 четвертинок. На кожній з них зробити кілька глибоких надрізів, не прорізаючи яблуко до кінця - під час запікання яблука розкриються у вигляді віяла.
Яблука, що залишилися нарізати невеликими кубиками і покласти в каструлю. Всипати 2 ст.л. цукру (можна і більше - залежно від кислоти яблук), влити 1-2 ст.л. лимонного соку. Накрити каструльку кришкою і тушкувати на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки вони не стануть м'якими, на це знадобиться близько 10 хвилин.
Духовку разігріти до 190°С.
Тісто вийняти з холодильника, трохи розкачати його. Викласти його у форму для випічки, розподіливши по дну і зробивши невеликі борти. Випікати в розігрітій духовці близько 10 хвилин.
Для начинки з'єднати сметану, яйця, цукор, що залишилися, ванілін, крохмаль і як слід розмішати до отримання однорідної маси.
З родзинок злити коньяк, з'єднати його з яблуками.
Викласти цю масу на запечену основу з тіста. Потім акуратно розмісити залишені для прикраси четвертинки. Залити пиріг сметанно-яєчною начинкою.
Поставити в розігріту до 200°С духовку і випікати близько 20-25 хвилин. При подачі пиріг за смаком можна посипати цукровою пудрою.