Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка середній сир › Сирне печиво
Сирне печиво

Сирне печиво

Хто ж не любить побалувати себе свіжоспеченою домашньою випічкою? Однак фігуру псувати зовсім не хочеться. Вихід є – чудове сирне печиво, яке гармонійно поєднує в собі незаперечну користь і божественний смак. А найголовніше: Ваша дитина, яка як і всі дітки обожнює всілякі солодощі, буде поїдати такі корисні печенюшки з великим задоволенням. Оскільки основа печива – знежирений кисломолочний сир, випічка виходить ще й низькокалорійною, що не може не порадувати справжніх ласунів. Що стосується процесу приготування – нічого складного в ньому немає. Єдине: важливо не перетримати печиво в духовці, інакше воно втратить свою ніжну, повітряну консистенцію і стане твердим.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 200 г
  2. 2. Сир кисломолочний 0% жирності — 200 г
  3. 3. Вершкове масло — 200 г
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Цукор — 50 г
  6. 6. Ванільний цукор — 10 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сир протерти через сито.

  2. У миску просіяти борошно, додати дуже холодне масло. Усі наступні кроки потрібно робити максимально швидко, щоб масло не розтануло.

  3. Замісити ніжне тісто і поставити його на 15 хв. у холодильник.

  4. На присипаному борошном столі розкачати охолоджене тісто. Товщина тіста повинна бути приблизно 1 см.

  5. Тісто скласти в три рази (загорнути один край до середини, а на нього зверху – другий) і знову поставити його в холодильник на 15 хв. Цю операцію повторити 2-3 рази.

  6. Потім тісто розкачати завтовшки 5-6 мм і видавити кружечки за допомогою склянки чи формочки.

  7. У тарілці змішати цукор з ванільним цукром. Печиво змастити білком і змащеною стороною опустити в цукор.

  8. Викласти печиво на деко, застелене пергаментним папером. Папір змастити маслом. Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 30 хв. на верхньому ярусі.