Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка європейська осінь › Запечена картопля по-французьки
Запечена картопля по-французьки

Запечена картопля по-французьки

Свій повсякденний раціон без картоплі не уявляють жителі багатьох країн по всьому світу. А багато національностей взагалі вважають картопля своїм стратегічним продуктом. На Україні картопля визнана взагалі національним продуктом. Батьківщиною картоплі між іншим є Південна Америка . З того моменту , коли картопля поширився за межі своєї історичної батьківщини - Америки він зайняв провідну позицію в національних кухнях всього світу. Картопля входить до складу багатьох страв. Сьогодні ми вам пропонуємо ще одне прекрасне і недороге блюдо , основою якого є картопля. Запечена картопля може бути універсальним гарніром або ж повноцінним самостійним блюдом.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 600 г
  2. 2. Філе куряче — 400 г
  3. 3. Помідори — 400 г
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець чорний — за смаком
  6. 6. Сир — 350 г
  7. 7. Олія рослинна — 10 мл
  8. 8. Майонез — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Деко або форму змастити олією, викласти на дно скибочки картоплі. Додати за смаком сіль і перець.

  2. Куряче філе зварити до готовності в підсоленій воді, потім охолодити. Покласти курку в чашу блендера і подрібнити. Додати майонез і добре перемішати. Викласти курку на картоплю.

  3. Духовку розігріти до 200 градусів. Помідори помити, також нарізати тонкими скибочками і покласти на курку. Сир натерти на крупній тертці і покрити шаром сиру помідори.

  4. Деко або форму поставити в розігріту духовку, запікати близько 15 хвилин, а потім знизити температуру до 150 градусів і запікати ще близько 30 хвилин. Подавати, прикрасивши зеленню.