Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти блендер травневі свята печінка осінь › Паштет з курячої печінки з сиром і часником
Паштет з курячої печінки з сиром і часником

Паштет з курячої печінки з сиром і часником

Прочитавши на упаковці склад паштету з магазину, Ви задумалися? Приготуйте паштет своїми руками. Смачно, корисно, без всяких загусників і барвників! Домашній паштет, звичайно ж, не йде ні в яке порівняння з тим, що продається в магазині. Відмінна холодна закуска або намазка на бутерброди. Печінковий паштет можна готувати з печінки свинячої, курячої, качиної, але треба відзначити, що з курячої печінки він виходить більш ніжним. Особливість запропонованого рецепту в тому, що печінку попередньо обсмажують, а потім тушкують із вершками. На наступному етапі приготування Вам знадобиться блендер. Залишилося додати в печінкову масу вершкове масло, часничок і натертий сир і запекти в духовці. Паштет готовий!

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Печінка куряча — 300 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  3. 3. Морква — 0,5 шт.
  4. 4. Вершки — 70 мл.
  5. 5. Масло вершкове — 70 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Олія рослинна — 1 ст. л.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Майоран — за смаком
  10. 10. Часник — 1 зубчик
  11. 11. Сир твердий — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити і промити курячу печінку. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, обсмажити печінку.

  2. Очистити і подрібнити моркву з цибулею, обсмажити на олії на сковороді. Наприкінці додати до цибулі і моркви майоран, сіль і перець. Викласти печінку, вилити вершки, тушкувати на маленькому вогні.

  3. Остудити суміш, подрібнити за допомогою блендера до однорідності. Додати розм'якшене вершкове масло, дрібно нарізаний часник і натертий сир. Повторно перемішати.

  4. Викласти паштет у форму, поставити в духовку на 30 хвилин, запікати при температурі 150°С.