Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти блендер європейська день народження літо › Ароматна дорада з соусом і травами
Ароматна дорада з соусом і травами

Ароматна дорада з соусом і травами

Кулінарні переваги доради - щільне, ніжне, злегка рожевувате м'ясо з приємним солодкуватим смаком, невелика кількість кісток. Корисні властивості цієї риби поряд з її відмінними гастрономічними якостями зробили її візитною карткою багатьох світових кухонь, особливо регіонів Середземномор'я. Готувати дораду можна самими різними способами, але головне - не піддавати її занадто тривалій тепловій обробці. У великої доради роблять 2-3 надрізи на товстих, м'ясистих боках, щоб риба могла рівномірно дійти до готовності. Ароматна дорада з соусом і травами - блюдо, яке після першого ж приготування стане одним з найулюбленіших.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Дорада — 3 шт.
  2. 2. Помідори — 2 шт.
  3. 3. Оливки — 200 г.
  4. 4. Лимони — 2 шт.
  5. 5. Часник — 2 шт.
  6. 6. Паприка солодка — 1 ч. л.
  7. 7. Кумин мелений — 1 ч. л.
  8. 8. Коріандр мелений — 1 ч. л.
  9. 9. Перець каєнський — за смаком
  10. 10. Коріандр свіжий — 1 ч. л.
  11. 11. Петрушка — 1 ч. л.
  12. 12. Сіль морська — за смаком
  13. 13. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C.

  2. У чаші блендера змішати часник, паприку, кумин, коріандр - мелений і свіжий, перець, імбир, цедру 1 лимона, сік 1 лимона, петрушку. Подрібнити за допомогою блендера.

  3. Рибу підготувати, для цього необхідно видалити нутрощі, промити під холодною водою, просушити. Зробити надрізи з обох сторін. Натерти сіллю і чорним меленим перцем.

  4. Помідори і оливки нарізати. Викласти рибу на великому деко або в форму для духовки, зробити по 3 надрізи і натерти соусом з травами. Зверху покласти шматочки помідорів і оливок. Запікати 15-20 хвилин у розігрітій духовці. Подавати з шматочками лимона.