Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній плита європейська літо › Вершкове морозиво з інжиром
Вершкове морозиво з інжиром

Вершкове морозиво з інжиром

Багато хто думає, що хороше морозиво можна покуштувати тільки в кафе або купити в магазині, а ось приготувати його самим занадто клопітно і дорого. Насправді це не так. Наш рецепт прямий тому доказ. Взагалі, морозиво це не просто їжа, це унікальний спосіб поліпшення настрою. Морозиво - найбажаніший літній десерт. А вершкове морозиво - самий ніжний і найсмачніший його вид. Основа - одна, варіантів різних добавок - безліч. У нашому рецепті добавкою до морозива служить інжир. Крім того, що інжир володіє прекрасними смаковими якостями і активно використовується в кулінарії, він ще є дуже корисною лікарською рослиною.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 1 ст. л.
  2. 2. Молоко — 300 мл.
  3. 3. Яйце куряче — 4 шт.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Вершки 48% — 400 мл.
  6. 6. Сіль — 5 г.
  7. 7. Ваніль — 1 ч. л.
  8. 8. Інжир — 200 г.
  9. 9. Мигдаль — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невелику сковороду на вогні покласти вершкове масло, розтопити, додати в сковороду порубаний дрібно мигдаль, обсмажити до золотистого кольору і після перекласти на паперовий рушник.

  2. Довести до кипіння молоко. Після, прибрати з вогню.

  3. У металевій мисці збити яєчні жовтки, разом з цукром і сіллю. Не перестаючи збивати, поступово влити молоко.

  4. Миску із молочною сумішшю поставити на водяну баню, збивати протягом 8-10 хвилин, до загустіння маси.

  5. Прибрати миску з сумішшю із вогню, ввести вершки, додати подрібнений в блендері інжир, а також ваніль і мигдаль.

  6. Остудити 30 хвилин морозиво, після чого прибрати в холодильник до повного застигання.