Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній російська яйця весна › Кабачкові оладки з сиром
Кабачкові оладки з сиром

Кабачкові оладки з сиром

Батьківщиною кабачків вважається Мексика. Там їх вирощували ще за 3000 років до н.е. Коли Новий Світ був відкритий для європейців, вони почали завозити звідти багато невідомих раніше продуктів. Так в XVI столітті в Європі з'явився гарбуз і кабачки. І в наш час їх вирощують в багатьох країнах світу, тому що овоч цей не надто вибагливий, а його корисні властивості приємно дивують. Поживними властивостями кабачки схожі на огірки, у них дуже багато води (до 90 %) і білків. А значить кабачки - це дієтичний продукт, який дуже корисний і легкий для шлунка. Співвідношення калію і натрію добре допомагає організму звільнятися від рідини, яка накопичилася. Оладки з кабачків відмінно підійдуть для сніданку, який додасть вам багато сил на весь майбутній день.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Кабачки — 2 шт.
  2. 2. Бринза — 200 г.
  3. 3. Яйця — 2 шт.
  4. 4. Борошно — 150 г.
  5. 5. Кріп — 5 гілочок
  6. 6. Cіль — за смаком
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кабачки промити і натерти на крупній тертці. Потім посолити і залишити хвилин на 5-8, щоб виділився сік.

  2. Після чого кабачки гарненько віджати через марлю, щоб у них залишилося мінімум соку.

  3. Після цього додати до кабачків борошно, яйця і кріп, який попередньо подрібнити. Поперчити за смаком і гарненько перемішати.

  4. Бринзу нарізати невеликими кубиками приблизно одного розміру і додати сир до маси, акуратно перемішати.

  5. На сковороді розігріти олію. І викладаючи невелику кількість маси, смажити оладки близько 3 хвилин на кожну сторону.

  6. Подавати оладки можна як гарячими так і холодними.