Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній холодильник › Пшеничні млинці з соусом із чорносливу, волоських горіхів і апельсинового соку
Пшеничні млинці з соусом із чорносливу, волоських горіхів і апельсинового соку

Пшеничні млинці з соусом із чорносливу, волоських горіхів і апельсинового соку

У цьому рецепті головне не тісто, з якого випікають млинці, а соус з чорносливу, волоських горіхів і апельсинового соку, на приготування якого йде основний час. Чорнослив, що має найбільш яскравий смак з усіх сухофруктів, надає цьому соусу просто неповторний аромат. Улюблений багатьма чорнослив збагачує організм мінералами і вітамінами, активізує роботу шлунка, кишечника, підшлункової залози. Великий вміст вітамінів в чорносливі і волоських горіхах допомагає оптимізувати нормальну роботу організму, нормалізувати кислотно-лужний баланс. Для зручності подачі соус збивають у блендері до однорідної маси. Але в натуральному вигляді цей соус значно смачніше.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 150 г.
  2. 2. Молоко — 400 мл.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Цукор — 4 ст. л.
  5. 5. Масло вершкове — 50 г.
  6. 6. Сіль — 0,5 ч. л.
  7. 7. Чорнослив — 100 г.
  8. 8. Горіхи волоські — 50 г.
  9. 9. Апельсини — 4 шт.
  10. 10. Олія рослинна — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сіль, борошно, 2 ст. л. цукру, молоко і яйця змішати в мисці, ретельно перемішати всі інгредієнти до однорідної маси.

  2. Сковороду поставити на вогонь, покласти невеликий шматочок вершкового масла, як тільки масло розтопиться, перелити в окрему ємність, остудити масло, після - додати в миску до борошняної суміші. Замісити тісто, поставити в холодильник на 1 годину.

  3. Змішати в мисці чорнослив і горіхи, влити вичавлений апельсиновий сік, всипати 2 ст. л. цукру. Поставити суміш на вогонь, тушкувати протягом 1 години на невеликому вогні.

  4. Витягнути з холодильника тісто, поставити на вогонь сковороду, розігріти олію, спекти млинці. Подавати млинці з соусом, поливши ним зверху млинці.