Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній ягоди обід › Пісочний пиріг з чорницями
Пісочний пиріг з чорницями

Пісочний пиріг з чорницями

Напевно, найчастіше пироги готують з яблуками або чорницями. Чорниці особливо добре поєднуються з молочною ноткою, з сиром або сметаною. Літнім, можливо також і зимовими, вечорами так приємно зібрати за таким пирогом всю родину. Впевнені, що вашим домочадцям теж сподобається його розсипчасте тонке тісто, сметанна начинка, яка за консистенцією нагадує найлегший кремовий пудинг і приємна легка кислинка чорниці. До речі, якщо в цьому сезоні вам більше "пощастило" з іншими ягодами або фруктами, можете використовувати їх без докорів сумління. Це теж буде смачно!

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Пшеничне борошно — 260 г
  2. 2. Вершкове масло — 120 г
  3. 3. Чорниця — 1,5 склянки
  4. 4. Яйця — 4 шт.
  5. 5. Сметана — 200 г
  6. 6. Цукор — 10 ст.л.
  7. 7. Ванільний цукор
  8. 8. Картопляний крохмаль — 2 ст. л.
  9. 9. Сіль — дрібка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Добре охолоджене масло нарізати кубиками.

  2. У миску просіяти борошно, додати сіль, цукор (5 ст.л.) і нарізане вершкове масло.

  3. Подрібнити ці інгредієнти ножем або за допомогою подрібнювача до стану дрібної крихти.

  4. Одне яйце розділити на білок і жовток (білок не знадобиться). Жовток злегка збити і влити до борошняної крихти.

  5. Додати 1 ст.л. сметани, перемішати.

  6. Вимісити тісто руками до однорідного стану. Сформувати кулю, накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 1 годину.

  7. Духовку разігріти до 200°С.

  8. Охолоджене тісто розподілити по дну форми, сформувати бортики, проткнути виделкою в декількох місцях. (Пісочне тісто такого роду може здуватися при випічці, щоб цього уникнути, можна застосувати додаткову кулінарну хитрість. На пісочну основу постеліть пергаментовий папір і зверху насипте звичайну квасолю, так щоб добре придавити папір. Коли основа буде готова, просто прибрати квасолю.

  9. Форму з тістом поставити в розігріту духовку і випікати приблизно 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.

  10. Тим часом чорницю перебрати, промити і добре просушити. Якщо використовуються заморожені ягоди, розморозити їх і дати стекти рідині.

  11. Половину ягід перемішати із 3 ст.л. цукру.

  12. Дістати готову основу пирога з духовки (духовку не вимикати, щоб не знизилась температура) і викласти на нього чорницю з цукром. Зверху покласти чорницю, що залишилася і посипати ще 1 ст.л. цукру.

  13. Для заливки з'єднати яйця, що залишилися, сметану, цукор, ванільний цукор, додати крохмаль і збити до однорідності.

  14. Цією масою залити чорницю.

  15. Продовжити запікати пиріг при 200°С ще близько 15-20 хвилин. Трохи остудити готовий пиріг, щоб начинка добре застигла і подавати.