Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній пасха весна › Мигдальний сир
Мигдальний сир

Мигдальний сир

Щоб урізноманітнити своє меню, приготуйте мигдальний сир - поживну і корисну пісну страву. Мигдаль використовують не жарений. У перший раз при віджиманні через марлю мигдалевого молока від горіхової маси дуже старатися не потрібно. Мигдальний сир на цьому етапі приготування не повинен бути сухим, щоб зручно було змішувати його з іншими інгредієнтами: лимонним соком, оливковою олією, зеленню і червоним меленим перцем. А вже при віджиманні через марлю отриманої маси вдруге потрібно докласти зусиль. За консистенцією приготований продукт повинен бути схожий на плавлений сир. До речі, окрім сиру у Вас вийде ще й мигдальне молоко, і смачний, ароматний горіховий соус для заправки салатів.

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Мигдаль — 600 г.
  2. 2. Олія оливкова — 6 ст. л.
  3. 3. Сік лимонний — 80 мл.
  4. 4. Петрушка — 2 ст. л.
  5. 5. Базилік (листя) — 1 ст. л.
  6. 6. Перець червоний мелений — за смаком
  7. 7. Вода — 1,5 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль залити водою, залишити на 12 годин.

  2. У чашу блендера висипати горіхи, залити 1,5 л. води, подрібнити.

  3. Викласти суміш з блендера в марлю, віджати мигдальне молоко, викласти отриманий сир з марлі.

  4. Додати в миску з сиром лимонний сік, оливкову олію, подрібнену зелень і перець, ретельно перемішати.

  5. Масу викласти в марлю, віджати рідину. Підвісити сир в марлі на 8 годин.

  6. Готовий сир прикрасити зеленню.