Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній європейська вечеря весна › Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами
Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами

Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами

Тірамісу - це традиційний італійський десерт, істинно італійська страва, така ж, як паста і піца. До того ж це один з найпопулярніших десертів у світі. Тірамісу - це і не торт, і не пудинг, і не суфле. Це холодний, дуже м'який, ніжний і вологий десерт, основа якого печиво, грунтовно просочене кавою (в ідеалі міцним еспресо). В якості прошарку використовується крем-сир маскарпоне, який виготовляється із вершків 40% жирності. Треба відзначити, що існує безліч варіантів тірамісу. Запропонований рецепт - полуничний тірамісу з кавовими бісквітами.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сир маскарпоне — 340 г.
  2. 2. Цукрова пудра — 150 г.
  3. 3. Вино десертне — 7 ст. л.
  4. 4. Сметана — 100 г.
  5. 5. Полуниця — 100 г.
  6. 6. Вода — 150 мл.
  7. 7. Цукор — 2 ст. л.
  8. 8. Еспресо розчинний — 2,5 ч. л.
  9. 9. Шоколад темний — 30 г.
  10. 10. Печиво бісквітне — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У комбайні змішати сир маскарпоне, цукрову пудру, влити 5 ст. л. вина, перемішати все до однорідної маси. Додати сметану, перемішати. Половину полуниці нарізати навпіл, другу часточками.

  2. Воду довести до кипіння, змішати з цукром і кавою, перемішати, додати залишки вина.

  3. Занурити по одному печиву в кавову суміш, викласти у форму. Зверху на бісквіти викласти трохи більше половини сирного крему, рівномірно при цьому розрівнявши його по всій поверхні. На крем викласти нарізану шматочками полуницю, зверху ще один шар бісквітів, і на самий верх залишки крему.

  4. Присипати зверху тертим шоколадом, прикрасити половинками полуниці. Накрити зверху форму харчовою плівкою, поставити торт в холодильник на 4 години.