Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній європейська випічка сніданок › Багети із зернами кунжуту
Багети із зернами кунжуту

Багети із зернами кунжуту

Хрустка золотава скоринка, м'який м'якуш і оригінальний зовнішній вигляд. Ви вгадали, мова йде про багет. Цей довгий і тонкий французький хлібець давно користується популярністю в багатьох європейських країнах. За традицією його не ріжуть, а ламають руками на зручні шматочки. Скибочка хрусткого багета з вершковим маслом і фруктовим джемом – традиційний сніданок типової французької сім'ї. Ви теж так любите? Тоді спечіть в домашніх умовах ці ароматні багети з зернами кунжуту, і Ви більше ніколи не повернетеся в булочну за хлібом. Потрібно лише Ваше натхнення і бажання експериментувати. Все інше зробить хлібопічка.

Кількість порцій 4
Час приготування 130 хв

  1. 1. Цукор — 5 г.
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Борошно — 420 г.
  4. 4. Кунжут — 90 г.
  5. 5. Дріжджі — 20 г.
  6. 6. Молоко — 100 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього розвести дріжджі (20 г.,) у воді 935 мл.,). Додати 100 мл., теплого молока. Посолити за смаком. Додати 120 г. борошна. Розмішати до отримання однорідної консистенції. Поставити опару в тепле місце. Опара повинна збільшитися у своєму обємі приблизно не менш, ніж в 2-3 рази.

  2. В контейнер хлібопічки налити воду (125 мл.,), додати сіль, цукор, борошно (300 г.) та опару (125 г.,). Увімкнути хлібопічку, обрати програму "Багет", натиснути кнопку "Старт". Після звукового сигналу додати кунжут (50 г.,).

  3. після другого звукового сигналу відкрити хлібопічку та витягнути тісто. Розділити його на 4 рівні частини, з кожної сформувати багет. Для цього "заготовку" притиснути долонею для надання чотирикутної форми, скласти отриманий шматок в два рази, трохи притиснути, покласти "швом" вгору. Повторити операцію для того, щоб чотирикутник став більш тонким.

  4. Потім загорнути тісто навколо великого пальця, натискаючи долонею іншої руки на "шов". Повторити 3-4 рази для того, щоб багет став більш однорідним, а його довжина відповідала довжині дека у підставці для випікання. Те ж саме зробити з іншими "заготовками".

  5. Зробити надрізи на верхній поверхні багетів, змочити водою та обваляти в кунжуті (40 г.). Викласти на підставку, помістити в хлібопічку. Знову натиснути "Старт", програма продовжиться. Готові багети охолодити на решітці та подавати.