Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий духовка європейська яйця › Гарбузово-хлібний пудинг
Гарбузово-хлібний пудинг

Гарбузово-хлібний пудинг

Здавалося б, якщо страва - виходець з Великобританії, значить вона апріорі вже дуже стримана і класична. Але, як виявилося, навіть англійці, для яких традиції понад усе, люблять експерименти. Зокрема в кулінарії. Ось наприклад і наша страва - гарбузово-хлібний пудинг. Сама назва вже говорить про те, що вас чекає щось незвичайне і цікаве. Адже класичний піудинг зазвичай з фруктів. У нашому ж рецепті умовності йдуть на другий план, і це надає свою родзинку всьому десерту. Можливо він, звичайно, і на любителя, але навіть якщо ви не можете собі поки уявити, яким він вийде на смак, варто спробувати його зробити. Ми впевнені, що він сподобається всім, хто любить незвичайні десерти і втомився він банальних солодощів.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Черствий білий хліб — 250 г.
  2. 2. Очищена м'якоть гарбуза — 400 г.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Вершки (20% жирності) — 500 мл.
  5. 5. Коричневий цукор — 1,5 ст.
  6. 6. Сушена вишня — 1 ст.
  7. 7. Вершкове масло — 3 ст. л.
  8. 8. Кориця — 1 ч. л.
  9. 9. Мускатний горіх — щіпка
  10. 10. Імбирний порошок — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поламати хліб на невеликі шматочки, покласти в миску, залити вершками і залишити на 10 хв. Гарбуз натерти на дрібній тертці.

  2. В іншій мисці збити яйця в густу піну, продовжуючи збивати, всипати цукор. Потім акуратно додати гарбуз, розтоплене масло, спеції і вишню; перемішати.

  3. Перекласти хліб з вершками в змащену маслом жароміцну форму, залити гарбузово-яєчною сумішшю і запікати в розігрітій до 180°С духовці 45 хв. Подавати гарячим або остиглим.