Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий духовка риба осінь › Пиріг з сьомгою і сиром фета
Пиріг з сьомгою і сиром фета

Пиріг з сьомгою і сиром фета

Закритий пиріг з ароматною сьомгою, шпинатом і середземноморським сиром фета відноситься до традиційної грецької несолодкої випічки. Греки вже точно знають толк в приготуванні вишуканої їжі. Всіма відомий солонуватий і гострий сир фета надає будь-якій страві пікантний смак. У пропонованому рецепті він під дією високої температури розплавляється і ніжно розтікається по всій начинці. Фету можете замінити більш доступною, але не менш пікантною бринзою, а сьомгу відмінно замінить форель. Червона рибка в вершковій заливці – це щось. Божественний смак і насичений аромат не залишить байдужим будь-якого гурмана. Якщо Ви перейнялися ідеєю середземномор'я, поспішіть порадувати близьких ситним грецьким пирогом.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 250 г
  2. 2. Масло вершкове — 125 г
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Сьомга — 500 г
  6. 6. Сир фета — 250 г
  7. 7. Шпинат — 350 г
  8. 8. Сметана — 40 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло заморозити. Дістати масло з морозилки і натерти на тертці. Додати просіяне борошно і сіль. Перемішати, щоб вийшли крихти.

  2. У масі зробити поглиблення, розбити туди яйце. Додати кілька столових ложок дуже холодної води і швидко замісити тісто. Тісто накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.

  3. Тісто розділити на 2 пласти: 2/3 і 1/3, більший розкачати і викласти у форму. Крупно нарізати рибу. Нарізати кубиками фету. Змішати в мисці рибу, фету, шпинат. Додати сметану і сіль.

  4. Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти начинку на нижній пласт тіста, накрити верхнім. Поставити форму в духовку і випікати близько 80 хвилин. За 10 хвилин до кінця змастити пиріг трохи збитим яйцем.