Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий європейська яйця › Омлет зі шпинатом
Омлет зі шпинатом

Омлет зі шпинатом

Незважаючи на те, що міф про рекордно високий вміст заліза в шпинаті був благополучно розвінчаний ще в минулому столітті (як з'ясувалося, вчений, який досліджував його, пропустив кому в результатах досліджень, перетворивши дріб в ціле число), він як і раніше займає лідируючі позиції в хіт-параді корисних продуктів. Листя шпинату містять велику кількість вітамінів (особливо вітаміну К, необхідного для здоров'я кісток) і антиоксидантів. Так що, з'ївши на сніданок ось цей апетитний омлет зі шпинатом, можете себе привітати - ви отримали ситну, але при цьому дієтичну та корисну їжу!

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Шпинат (свіжий або заморожений) — 150 г
  2. 2. Яйця — 4 шт.
  3. 3. Молоко — 300 мл
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Рослинна олія для смаження — 1,5 ст.л.
  6. 6. Спеції — за смаком
  7. 7. Тертий сир — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, трохи разморозьте його. Листя свіжого шпинату промийте, обсушіть і наріжте (не надто дрібно).

  2. Яйця з'єднайте з молоком і сіллю і збийте (краще міксером).

  3. Додайте шпинат, перемішайте.

  4. У сковороді розігрійте рослинну олію, влийте шпинатно-яєчну суміш. Додайте приправи за смаком.

  5. Накрийте кришкою сковороду і смажте омлет на повільному вогні до готовності. Потім за бажанням можна посипати омлет тертим сиром, вимкнути вогонь, знову накрити кришкою і дати сиру розплавитися.