Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий духовка українська другі страви › Молода картопля, запечена "в рукаві"
Молода картопля, запечена "в рукаві"

Молода картопля, запечена "в рукаві"

Для приготування цієї страви нам знадобиться спеціальний кулінарний "рукав". Якщо ви ніколи не запікали їжу таким способом - обов'язково спробуйте, адже він має досить багато переваг. По-перше, продукт зберігає більше поживних речовин. По-друге, страва відрізняється багатим запахом і смаком, адже всі інгредієнти насичуються ароматами і соками один одного. По-третє - проза життя - вам не доведеться мити противень або форму. Тільки будьте обережні, відкриваючи рукав після того, як картопля дійде до кондиції - робіть це акуратно, щоб не обпектися парою. Сподіваємося, вам сподобається цей спосіб приготування!

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Молода картопля — 1 кг
  2. 2. Часник — 3 зубчики
  3. 3. Петрушка, кріп або інша зелень за смаком — 1 пучок
  4. 4. Оливкова олія — 3 ст.л.
  5. 5. Морська сіль — за смаком
  6. 6. Чорний перець — за смаком
  7. 7. Кінза (за бажанням) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігрійте до 200°C.

  2. Картоплю ретельно вимийте і, при необхідності, потріть щіткою, зберігаючи шкірку. Якщо вона крупна, кожну картоплину можна наколоти виделкою у кількох місцях.

  3. Часник очистіть і подрібніть ножем.

  4. Зелень порубіть ножем.

  5. У глибоку миску влийте оливкову олію, покладіть часник, сіль, перець і зелень. Все добре перемішайте.

  6. Потім покладіть картоплю і ще раз все ретельно перемішайте, так, щоб картопля покрилась отриманою сумішшю.

  7. Підготуйте рукав для запікання і викладіть туди картоплю з зеленню. Зав'яжіть рукав так, щоб у ньому залишалося якомога більше повітря. Зробіть в рукаві 2-3 проколи.

  8. Помістіть рукав на грати в розігріту духовку і випікайте приблизно 40-60 хвилин - залежно від розміру картоплі.

  9. Готову картоплю можна подати, додатково посипавши рубленою зеленню (цікавий аромат додасть кінза) та поливши оливковою олією.