Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти важкий важкий овочі › Кнедлики зі шпинату
Кнедлики зі шпинату

Кнедлики зі шпинату

Кнедлики - це порівняно "молода" страва, оскільки з'явилася вона в XIX столітті на території нинішніх Чехії та Словаччини. Але це не завадило їй стати дуже популярною і навіть традиційною в тих країнах. Не відомо точно, правда, чому саме слово прийшло з німецької мови, але це ж і не найголовніше. Справа в тому, що в цій страві дуже незвичайний спосіб приготування. У класичному варіанті - це тісто або картопля проварені дуже швидко в киплячій воді. Але ми вирішили піти далі, тому наш рецепт відрізняється від звичного. У кнедлики зі шпинатом дуже багато різних інгредієнтів. Одні з них роблять страву досить ситною, а інші - корисною.

Кількість порцій 6
Час приготування 105 хв

  1. 1. Свіжеморожений шпинат — 1 кг
  2. 2. Булочки — 2 шт.
  3. 3. Житній хліб — 80 г
  4. 4. Молоко — 150 мл
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Вершкове масло — 100 г
  7. 7. Сир емменталь (можна замінити іншим сиром) — 180 г
  8. 8. Яйця — 2 шт.
  9. 9. Гречане борошно — 60 г
  10. 10. Петрушка — 5-7 гілочок
  11. 11. Часник — 1 зубчик
  12. 12. Овочевий або курячий бульйон — 300 мл
  13. 13. Пармезан для подачи — 50 г
  14. 14. Мускатний горіх — дрібка
  15. 15. Чорний перець — за смаком
  16. 16. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шпинат разморозьте, якщо це цілі листя - дрібно порубіть їх.

  2. Булочки наріжте невеликими квадратиками завтовшки 0,5 см. Житній хліб подрібніть в крихту в блендері або кухонному комбайні.

  3. Молоко трохи підігрійте. З'єднайте житній хліб і булочки і влийте молоко.

  4. Сир наріжте маленькими кубиками.

  5. Листя петрушки, цибулю і часник дрібно порубіть. Розтопіть на сковороді 30 г вершкового масла і пасеруйте в ньому петрушку, цибулю і часник, трохи згодом введіть шпинат і продовжуйте пасерувати ще пару хвилин.

  6. Отриману масу з'єднайте в мисці з хлібною крихтою, перемішайте. Додайте яйця, гречане  борошно, сир, спеції і сіль і все  перемішайте. Накрийте цю масу кришкою і залиште на 45 хвилин.

  7. Змочіть руки і сформуйте 18 кнедликів діаметром 4 см.

  8. Доведіть воду до кипіння, підсоліть і опустіть в неї отримані кнедлики. Дайте їм трохи покипіти, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і залиште їх варитися протягом ще приблизно 15 хвилин. Дістаньте кнедлики шумівкою і викладіть на серветку, щоб вони обсохли.

  9. До сковороди влийте бульйон, додайте 80 г вершкового масла, викладіть кнедлики і дайте їм покипіти. Періодично перевертайте їх. Продовжуйте тушкувати до практично повного випаріння рідини.

  10. Дістаньте кнедлики, полийте залишилися бульйоном. Пармезан натріть. Розкладіть кнедлики по тарілках, посипте пармезаном і подавайте.