Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній європейська зима › Запіканка з фаршем і рисом
Запіканка з фаршем і рисом

Запіканка з фаршем і рисом

Запіканки по праву знаходяться в списку найпопулярніших страв повсякденної кухні і бувають найрізноманітніші: м'ясні, овочеві, сирні, рибні. Умовно їх можна поділити на дві групи: солодкі і несолодкі. Запропонований рецепт - запіканка з фаршем і рисом. Цей рецепт не вимагатиме від Вас багато часу і екзотичних продуктів. Таку запіканку можна вживати як повноцінне блюдо на обід або вечерю, так як воно містить і м'ясо, і гарнір, і овочі. Фарш для цієї страви можна використовувати будь-який. У будь-якому випадку вийде смачно і ситно.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яловичий фарш — 500 г.
  2. 2. Рис — 150 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 200 г.
  4. 4. Морква — 200 г.
  5. 5. Капуста — 200 г.
  6. 6. Сметана — 100 г.
  7. 7. Томатна паста — 3 ст. л.
  8. 8. Куркума — 0,5 ч. л.
  9. 9. Cіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю висипати рис і залити його 3 склянками води. Додати 0,5 ч. л. куркуми і стільки ж солі. Добре перемішати.

  2. Поставити каструлю на середній вогонь і варити рис приблизно 20 хвилин після закипання.

  3. Поки варитися рис, цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.

  4. Моркву натерти на крупній тертці, капусту тонко нашаткувати.

  5. На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю, щоб вона стала прозорого кольору.

  6. Потім додати моркву, за смаком посолити і поперчити і смажити ще приблизно 5 хвилин.

  7. Розморозити фарш, посолити і поперчити за смаком і перемішати.

  8. До томатної пасти і сметани (окремо) додати приблизно 3-5 ст. л. води. Добре перемішати.

  9. Форму для випікання змастити олією. Викласти рис і розподілити його рівномірно по поверхні.

  10. Зверху викласти капусту рівним шаром і посолити трохи.

  11. Полити капусту томатним соусом.

  12. Потім рівномірно викласти весь фарш на капусту.

  13. На фарш викласти смажену моркву з цибулею і залити зверху сметанним соусом.

  14. Форму поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 50-60 хвилин.

  15. .