Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній духовка європейська випічка › Сирний пиріг з чорницями
Сирний пиріг з чорницями

Сирний пиріг з чорницями

Варіантів приготування чорничного пирога існує купа, але дозвольте порекомендувати вам саме цей. Його тоненький нижній шар відрізняється розсипчастістю, при цьому тісто абсолютно ненав'язливе, адже головна роль відведена сирній серединці, яка за смаком нагадує всіма улюблений чізкейк, і кисленькому верху з ягід, який надає пирогу особливої краси. І навіть якщо ви не великий любитель чорниці, ми все одно рекомендуємо вам цей смачний пиріг - просто приготуйте його з іншими несолодкими ягодами на ваш вибір, це може бути лохина, брусниця, журавлина, смородина.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Вершкове масло або маргарин — 150 г
  2. 2. Цукор — 300 г + 1 ст.л.
  3. 3. Ванільний цукор — 2 ч.л.
  4. 4. Яйця — 5 шт.
  5. 5. Пшеничне борошно — 250 г
  6. 6. Розпушувач — 2 ч.л.
  7. 7. Сир (будь-якої жирності) — 600 г
  8. 8. Чорниця (свіжа або заморожена) — 300 г
  9. 9. Цукрова пудра для посипки — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Масло розтерти з цукром (150 г.) і ванільним цукром. Додати 1 яйце, перемішати.

  2. У цю масу просіяти борошно і розпушувач, замісити не дуже круте тісто. Прибрати його на деякий час в холодильник, щоб його легше було викладати у форму.

  3. Духовку нагріти до 180°C.

  4. Для начинки у решти яєць відокремити білки від жовтків. Білки на час прибрати в холодильник. Жовтки розтерти з цукром, що залишився (крім 1 ст.л.).

  5. Сир протерти блендером або пропустити через сито.

  6. З'єднати сир з жовтками, додати крохмаль і все добре вимішати.

  7. Охолоджені білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Додати їх в сирну масу, акуратно перемішуючи знизу вгору в одному напрямку, щоб білки не осіли.

  8. Форму змастити маслом або застелити промасленим пергаментним папером. Викладіть в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по дну і формуючи високі бортики.

  9. На тісто викласти сирну начинку, розрівняти.

  10. У чорницю додати 1 ст.л. цукру і протерти ягоду блендером.

  11. Розподілити ягоду по сирній начинці і злегка перемішати.

  12. Випікати пиріг у розігрітій духовці близько 40 хвилин до готовності начинки (якщо він почне пригорати - накрити його фольгою і продовжити готування). Для подачі за бажанням можна посипати пиріг цукровою пудрою і прикрасити ягодами.