Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній європейська літо › Тефтелі по-іспанськи
Тефтелі по-іспанськи

Тефтелі по-іспанськи

Тефтелі - страва, яка представляє собою кульки з м'ясного фаршу. Тефтелі під самими різними назвами є в багатьох національних кухнях. Приготуйте тефтелі по-іспанськи і відчуйте іспанські нотки цієї страви. Тефтелі відрізняються тим, що до їх складу крім фаршу залежно від рецепту входять різні добавки: круп'яні, овочеві. Добавки сприяють більшій рихлості тефтельок в порівнянні, наприклад, з котлетами. Так серед інгредієнтів запропонованої страви: подрібнені оливки, панірувальні сухарі, цедра лимона, попередньо обсмажені цибуля і часник. Все це додається в свинячий фарш. Компоненти діляться один із одним своїми смаками та ароматами. У підсумку виходить смачна, ситна, ароматна страва.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Оливкова олія — 80 мл.
  2. 2. Червона цибулина — 1 шт.
  3. 3. Часник — 2 зубчики
  4. 4. Паприка — 1 ч. л.
  5. 5. Свинячий фарш — 250 г.
  6. 6. Оливки без кісточок — 15 шт.
  7. 7. Яйця — 1 шт.
  8. 8. Панірувальні сухарі — 25 г.
  9. 9. Лимон — 1 шт.
  10. 10. Помідор — 2 шт.
  11. 11. Петрушка — 1 пучек
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити і дрібно нарізати цибулю, часник, петрушку, оливки і помідори. На сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію. Додати цибулю, часник, паприку. Смажити, помішуючи, поки не розм'якшиться цибуля. Остудити.

  2. У цибулеву суміш додати свинячий фарш, оливки, жовток, сухарі і цедру лимона. Вимісити фарш, зліпити 20 кульок. Викласти кульки на деко. Охолодити 30 хвилин в холодильнику.

  3. У великій сковороді розігріти олію і готувати тефтелі на середньому вогні, час від часу струшуючи скоровороду, поки тефтелі рівномірно не прожаряться до коричневого кольору.

  4. Змішати помідори, лимонний сік і петрушку. Готові тефтелі полити томатною сумішшю і перед подачею злегка збризнути оливковою олією.