Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній плита зима › Саморобна локшина по-китайськи
Саморобна локшина по-китайськи

Саморобна локшина по-китайськи

У Піднебесній локшину люблять не менше, а можливо й більше, ніж рис. Ця страва відома в Китаї понад 4000 років! І в певному сенсі локшина має священне значення - її довгі смужки символізують довголіття і силу. У мудрих китайців існує навіть рецепт спеціальної "локшини довголіття", яку подають на день народження або весілля - вважається, що вона продовжує життя. Правда, на цей раз ми пропонуємо вам приготувати більш прозаїчну (але не менш смачну) локшину з додаванням в тісто м'яса креветок. Є кілька способів подачі цієї локшини після того, як ви її відварили. Так, її можна заправити бульйоном з курки або пісної свинини і посипати зеленню за смаком, тоді до обіду у вас буде паруюча тарілка ароматного, гарячого супу-локшини. А можна зробити густу підливу на бульйоні з додаванням крохмалю, устричного соусу та часнику - і у вас вийде ситна друга страва. У кожному разі, такої локшини ви точно ще не смакували!

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Пшеничне борошно — 500 г (або трохи більше)
  2. 2. Креветки (очищені) — 150 г
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Сіль — 7 г
  5. 5. Сода — 1 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білки відокремити від жовтків (білки нам не знадобляться).

  2. Креветки дуже дрібно порубіть і викладіть в широку миску.

  3. У склянці ледь теплої води розчиніть соду.

  4. У миску з креветками влийте білки, додайте сіль, просійте туди ж борошно гіркою, зробіть у ній поглиблення, і, замішуючи тісто, поступово вливайте розчин соди з водою.

  5. Продовжуйте вимішувати тісто, при необхідності додаючи борошно і воду, поки воно не стане однорідним і достатньо щільним. Скачайте тісто в кулю і, накривши рушником, залиште приблизно на 15 хвилин.

  6. На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто в дуже тонкий пласт і, склавши навпіл, наріжте досить широку довгу локшину.

  7. Відваріть локшину в підсоленій киплячій воді до готовності.