Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній плита японська весна › Роли кадзарі "Вишня"
Роли кадзарі "Вишня"

Роли кадзарі "Вишня"

Роли кадзарі "Вишня" - це не тільки корисна, поживна, смачна і дієтична страва, але це ще й дуже красива і естетична страва. Справа в тому, що кадзарі - це роли з певним малюнком на зрізі. Приготувавши цю страву в домашніх умовах, ви створите красивий і досить ефектний кулінарний шедевр. У нашому рецепті ми будемо використовувати слабосолену форель. Форель у нас буде виконувати роль вишеньок, так як вона має рожевий колір, а салат буде виглядати, як гілочки з листям. На виході ми отримаємо незвичайну страву. Її можна також подавати і в складі асорті з суші. Буде дуже незвично і цікаво їсти роли з різними малюночками.

Кількість порцій 1
Час приготування 55 хв

  1. 1. Рис круглозернистий — 60 г.
  2. 2. Форель слабосолена — 30 г.
  3. 3. Водорості норі — 1 шт.
  4. 4. Салат зелений — 40 г.
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Рисовий оцет — 15 г.
  7. 7. Морська сіль — 3 г.
  8. 8. Цукор — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати рис. Для цього ретельно промити рис в холодній воді, змінюючи воду, поки вона не стане прозорою, потім відкинути його на сито та залишити на годину. Потім покласти рис в глибоку кастрюлю та залити водою. Води повинно бути на 1/5 більше ніж рису. Кастрюля повинна бути заповнена водою не більше, ніж на третину. Після цього накрити кастрюлю кришкою, поставити на середній вогонь та довести до кипіння - на це буде потрібно близько 5 хвилин. Потім зменшити вогонь до мінімуму та варити рис при слабкому кипінні 10 хвилин, поки він не вбере всю воду. Зняти кастрюлю з воогню та дати постояти, не відкриваючи кришку, 15 хвилин. В мірній чашці з'єднати столову ложку рисового оцту, с цукром та морською сіллю та добре перемішати, щоб цукор та сіль розчинилися, потім підігріти. Пересипати рис в миску, побризкати маринадом та перемішати палочками. Перед приготуванням суші дати рису охолонути.

  2. Рибу почистити та нарізати тонкими шматочками, лист норі розділити на 2 частини. Покласти половинку норі глянцевою стороною на макісу, змоченими в підкисленій воді (лимонним соком) руками брати порції рису та викладати спочатку тонкий плаский шар рису, а потім з трьох невеликих додаткових порцій рису сформувати 3 горбики.

  3. Накрити рис другою половиною норі, повторюючи профіль поверхні рису. В центральні заглиблення покласти шматочки риби, а по краям зелень салату. Звернути рол - шматочки риби обернуться в норі, а листочки салату з'єднаються між собою. Зафіксувати рол макісою.

  4. Бажано дати ролу кадзарі деякий час полежати, хвилин 15. Нарізати роли рекомендується легким рухом, без натискання, гострим, змоченим у воді ножем. Подавати роли з соєвим соусом та маринованим імбирем.