Свинина, запечена в гірчично-пивній заливці
Свиняча шийка - це дуже ніжне м'ясо, навіть, можна сказати, делікатесне. Приготована свиняча шийка в кінцевому підсумку виходить зовсім не жирна, м'яка і дуже соковита. Тому з свинячої шийки готують буженину і всіма гаряче улюблені шашлики. Але ми сьогодні будемо готувати свинину, запечену в гірчично-пивній заливці. А для цього нам потрібна буде свіжа свиняча шийка, і ми її будемо маринувати в гірчично-пивному соусі. Маринад зробить нашу свинину ще м'якшою і соковитішою. Гірчиця приємно наситить м'ясо і воно буде пахнути неперевершеним ароматом. Смак м'яса виходить божественним. Таке м'ясо - відмінне частування для святкового столу. Ви і ваші гості будете насолоджуватися смаком і запахом м'яска.
Приємного апетиту!
- 1. Свиняча шийка — 700 г.
- 2. Часник — 4 зуб.
- 3. Сухарі панірувальні — 2 ст. л.
- 4. Солодка мелена паприка — 1 ч. л.
- 5. Перець чорний мелений — за смаком
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Зіра суха — 1 ч. л.
- 8. Гірчиця — 3 ст. л.
- 9. Світле пиво — 50 мл.
- 10. Соняшникова олія — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно пиво, перець, гірчицю, масло, часник і зіру ретельно змішати. Потім свинячу шийку замочити в маринаді і залишити на кілька годин.
У форму для запікання покласти м'ясо на фольгу. І туди ж налити залишки маринаду. Загорнути м'ясо у фольгу. Запікати приблизно 1,5 години при 180ᵒC.
Після чого відкрити фольгу і посипати м'ясо панірувальними сухарями і паприкою. Дати скоринці схопитися на поверхні м'яса протягом 15 хвилин, при цьому всю іншу частину потрібно тушкувати в соусі.
Перед подачею нарізати впоперек волокон і подавати з тушкованими або свіжими овочами.