Печінка, запечена з яблуками і грибами
Печінка - цінний і корисний продукт харчування, який просто необхідно включати в свій раціон. Страви з печінки сподобаються навіть найдосвідченішим гурманам. Треба відзначити, що печінка засвоюється людським організмом краще, ніж м'ясо. У нашому рецепті пропонується використовувати свинячу печінку. Свіжу печінку перед процесом приготування треба ретельно промити в холодній воді, очистити від прожилок і плівок, а потім вже вимочувати. Вимочування в молоці сприяє зникненню специфічного запаху і можливої гіркоти субпродукту. Крім цього, вимочена попередньо в молоці печінка виходить особливо смачною і ніжною.
- 1. Свиняча печінка — 600 г.
- 2. Молоко — 150 мл.
- 3. Цибуля — 1 шт.
- 4. Яблуко — 1 шт.
- 5. Печериці — 200 г.
- 6. Сир твердий — 100 г.
- 7. Борошно — 100 г.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Перець чорний мелений — за смаком
- 10. Соняшникова олія — за смаком
- 11. Вершкове масло — 50 г.
- 12. Майонез — 75 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Свинячу печінку очистити від плівок, нарізати скибочками, залити молоком і залишити на ніч.
Обсушені шматочки печінки вмочити в суміш борошна, солі і перцю. Смажити на олії по 1 хвилині з кожної сторони.
Нарізати цибулину півкільцями, обсмажити на суміші соняшникової олії та вершкового масла до золотистого кольору.
Яблуко і гриби нарізати тонкими скибочками. Сир натерти на тертці.
На обсмажену печінку викласти цибулю разом з олією, в якій він смажився, шар яблук, полити майонезом. Зверху викласти шар грибів і сиру. Запікати в духовці 10 хвилин при температурі 150°C.