Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній близькосхідна › Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб з яловичини

Люля-кебаб з яловичини

Люля-кебаб (національне блюдо кавказців) став улюбленим гостем з гірського Кавказу. І не так давно став улюбленим і у нас в країні. Як відомо, цю страву готують з баранини, але ми вирішили відійти від загальнонаціональної традиції східних країн і зробити його на основі яловичини. Вона не така дорога як баранина, і смак у неї ніжніший і соковитіший. Що стосується приправ, то краще використовувати натуральні, для надання приємного аромату. Особливість приготування рецепту - ретельно вимісити м'ясний фарш. Готуються східні "котлети" дуже швидко, а особливо на відкритому вогні. Свіже повітря і смачна їжа - справжнє подвійне задоволення!

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Фарш з яловичини — 1 кг.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Часник — 1 шт.
  4. 4. Петрушка — пучок
  5. 5. Кріп — пучок
  6. 6. Кінза — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Олія соняшникова — 1 ст. л.
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спершу очистити від лушпиння цибулю та часник. Нарізати їх ножем, цей же крок виконати з петрушкою і кропом.

  2. У готовий фарш додати нарізані раніше інгредієнти. Також можна підсипати кінзу, і ретельно все перемішати. Відбити фарш, що утворився, до тих пір, доки він не стане липким. Потім помістити його у холодильник на хвилин 30.

  3. Змастити руки рослинною олією і приступити до формування люля-кебаба. Для цього взяти фарш і сформувати з нього щільні ковбаски (розмір вибрати за бажанням), добре притискаючи до дерев'яних шампурів (якщо готувати на мангалі, тоді можна використовувати металеві шампури).

  4. Тим часом розігріти духовку до 180°C. Деко застелити фольгою, укласти охолоджені ковбаски і готувати хвилин 15 з одного і з іншого боку. Якщо готувати на мангалі - обов'язково на розжареному вугіллі, і постійно перевертати інтервалом по 10 секунд.