Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній зима › Кутя пшенична
Кутя пшенична

Кутя пшенична

Здавна ще наші пра-прабабусі готували в ніч на Святий вечір дванадцять страв. Перед Різдвом був суворий піст, а в ніч Різдва Христового можна було розговітися. Тоді-то й ставили на стіл багато різних не пісних страв. Але головним завжди була кутя. Її довго і ретельно готували. І починали це робити ще за кілька днів. Щоб добре розтерти мак в макогоні, зварити зерна пшениці. Але страва було того варта, адже це головна страва в таке велике свято. Добре, що в наший час є безліч пристосувань, які спрощують і прискорюють роботу, і ми можемо приготувати кутю набагато швидше. Але смак її залишається таким же незвичайним.

Кількість порцій 6
Час приготування 180 хв

  1. 1. Пшениця — 160 г.
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Мак — 100 г.
  4. 4. Горіхи — за смаком
  5. 5. Родзинки — за смаком
  6. 6. Мед — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цілі зерна лущеної пшениці залити холодною водою, додати сіль, варити до розм'якшення і відкинути на друшляк.

  2. Мед розвести водою, і залити пшеницю, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і охолодити.

  3. У готову пшеничну кутю додати перетертий в кавомолці мак і подрібнені горіхи.