Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Куглоф

Куглоф

Австрійська випічка славиться на весь світ. Австрійські десерти неймовірно смачні. Туристи, які приїжджають до Австрії не можуть відірватися від десертів, які подають в місцевих ресторанах. Сьогодні ми вам пропонуємо, не виходячи з дому, відчути австрійський присмак і спекти десерт самостійно. Саме куглоф вважається традиційною австрійською випічкою. Але французи настільки полюбили цей десерт, що він міцно увійшов в кухню Франції. Його вже навіть вважають національним ельзаським десертом. Ви будете шаленіти від ніжного вершково-масляного аромату куглоф. Ніжне тісто з великою кількістю горіхів просто танутиме на губах. Це дійсно треба спробувати.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Яйця — 3 шт.
  3. 3. Молоко — 200 мл.
  4. 4. Вершкове масло — 150 г.
  5. 5. Родзинки — 100 г.
  6. 6. Мигдаль — 40 г.
  7. 7. Коньяк — 50 мл.
  8. 8. Цукор — 75 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Свіжі дріжджі — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Коньяк перелити в невелику чашку і замочити в ньому родзинки. Коньяк повинен повністю покрити родзинки.

  2. 100 мл. молока нагріти до теплого стану і замочити в ньому дріжджі. Потім додати 100 г. борошна, добре перемішати і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло.

  3. Борошно, що залишилося просіяти через сито.

  4. Потім потрібно замісити тісто, для цього змішати просіяне борошно, сіль, цукор, яйця, приблизно 100 г. вершкового масла, нарізане шматочками і молоко, що залишлося.

  5. До тіста додати опару і прибрати його в тепле місце приблизно на 1 годину.

  6. Поки тісто підходить, родзинки витягнути з коньяку і обсушити.

  7. Також потрібно очистити від лушпиння мигдаль.

  8. Після чого обсушені родзинки підмішати в тісто.

  9. Дно форми для випікання (форма повинна бути у вигляді рельєфної корони) змастити вершковим маслом і викласти його мигдалем.

  10. Зверху викласти тісто і поставити форму в розігріту до 180°С духовку приблизно хвилин на 50.