Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній м'ясо весна › Котлети садівника
Котлети садівника

Котлети садівника

Котлети садівника або «біфтекі ту Кіпур» - це рецепт запозичений нами з класичної грецької кухні. Із самої назви стає зрозуміло, що основними інгредієнтами страви є дари садів і городів - овочі - справжні вітамінні криниці: кабачки, морква, червоний перець, петрушка. Це чудовий літній варіант котлет. Завдяки овочам, котлети виходять не тільки дуже смачними, але надзвичайно соковитими. М'ясо (дрібно нарізаний бекон і фарш) становить лише половину маси страви. Фарш для котлет краще брати змішаний - свинячо-яловичий. Для гарніру нічого краще не підійде, ніж запечена в духовці разом з котлетами картопля.

Кількість порцій 5
Час приготування 120 хв

  1. 1. Фарш м'ясний — 500 г.
  2. 2. Бекон — 50 г.
  3. 3. Кабачок — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Червоний перець — 1 шт.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Часник — 2 зубчики
  8. 8. Орегано — 1 ч. л.
  9. 9. Петрушка — 2 ст. л.
  10. 10. Сухарі панірувальні — 50 г.
  11. 11. Картопля — 4 шт.
  12. 12. Соняшникова олія — 50 мл.
  13. 13. Вино біле сухе — 50 мл.
  14. 14. Вода — 100 мл.
  15. 15. Сіль — за смаком
  16. 16. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кабачок, моркву, червоний перець, цибулю очистити, помити, обсушити і натерти на крупній тертці.

  2. Бекон і часник дрібно посікти. Змішати з овочами.

  3. Додати петрушку, сіль, перець, сухарі. Добре перемішати. Місити фарш 10 хвилин, накрити плівкою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

  4. Сформувати 5 котлет. Викласти у змащену олією форму для запікання.

  5. Картоплю очистити, розрізати вздовж на 4 частини. Посолити, поперчити, посипати орегано і змастити олією.

  6. Картоплю помістити між котлетами, підлити воду і вино. Випікати котлети в розігрітій духовці при 180°C 60 хвилин.