Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній десерти › Млинці з яблуками та карамеллю
Млинці з яблуками та карамеллю

Млинці з яблуками та карамеллю

Ох, як же приємно в заслужений вихідний день поласувати свіжими домашніми млинцями, запиваючи їх теплим чаєм або свіжим молоком. Не поспішаючи та із задоволенням. Такими, наприклад, будуть млинці з яблуками та карамеллю. Яблуко - джерело свіжості і вітамінів. Крім того, яблука легко дістати в будь-яку пору року. Вони корисні для нашого організму. Карамель зробить млинчики солодкими і смачними. Подавайте їх зі сметанним кремом або будь-яким соусом, на ваш смак. Усі, хто їх спробує, будуть облизувати пальчики і просити добавки. Цей незабутній смак ще нікого не залишив байдужим!

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 1 склянка
  2. 2. Молоко — 250 мл.
  3. 3. Цукор — 120 г.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Сіль — щіпка
  6. 6. Рослинна олія для піджарювання — 7 ст. л.
  7. 7. Яблука — 6 шт.
  8. 8. Лимон — 1 шт.
  9. 9. Мелена кориця — 0,5 ч. л.
  10. 10. Вершкове масло — 2 ст. л
  11. 11. Сметана 25-30% — 1 склянка
  12. 12. Цукрова пудра — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У велику миску влити 125 мл. води, молоко, додати 2 ст. л. цукру, яйця і сіль. Все збити міксером до однорідного стану.

  2. У цю суміш просіяти борошно, ще раз збити до однорідності. Дати тісту постояти приблизно 15 хвилин.

  3. Сковороду прогріти на середньому вогні, влити 0,5 ст. л. рослинної олії, туди ж влити тісто для млинця. Обсмажити з двох сторін.

  4. Таким чином обсмажити всі млинці, кожного разу додаючи на сковороду трохи олії і попередньо перемішуючи тісто.

  5. Для начинки яблука очистити і нарізати дрібними кубиками.

  6. З лимона вичавити близько 20 мл. соку і натерти 1 ч. л. цедри.

  7. Полити яблука отриманим соком, посипати лимонною цедрою і корицею.

  8. У сковороді на середньому вогні розтопити вершкове масло, всипати цукор, що залишився і готувати, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштинового кольору.

  9. Тоді додати яблука і продовжувати готувати, поки вони не стануть м'якими.

  10. Отриманою начинкою наповнити млинці.

  11. Для крему сметану збити з цукровою пудрою.

  12. Подавати млинці гарячими із сметанним кремом.