Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній українська другі страви літо › Ячна каша з куркою та овочами
Ячна каша з куркою та овочами

Ячна каша з куркою та овочами

Не дивлячись на те, що перлову кашу діти не дуже люблять і навіть часто відмовляються її їсти, все таки вона дуже потрібна нашому організму. У ній дуже багато правильних вуглеводів. Тому з'ївши порцію перловки вранці, ви зарядитесь енергією на цілий день. Крім того в ній дуже багато мінеральних речовин і вітамінів, особливо групи В. Якщо ж ваша дитина та й ви самі все таки не прихильник перлової каші, спробуйте приготувати її з куркою і овочами. По-перше, тоді до такої страви можна навіть не робити салат, так як в ній вже містяться овочі. По-друге, тоді каша буде мати зовсім інший смак, і, швидше за все, ви навіть полюбите її.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Куряче філе — 330 г
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Окріп — 700 мл
  4. 4. Ячна крупа — 250 г
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Соняшникова рафінована олія — 75 мл
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
  9. 9. Масло вершкове — 40 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Куряче філе (зІ шкірою або без, за ​​вашим бажанням) нарізаємо дрібними кубиками.

  2. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими смужками.

  3. Моркву чистимо і нарізаємо тонкою довгою соломкою або, ще краще, натираємо на тертці для корейської моркви.

  4. На соняшниковій рафінованій олії обсмажуємо шматочки курячого філе. Додаємо до м'яса цибулю і моркву.

  5. Обсмажуємо м'ясо з овочами на середньому вогні до м'якості моркви.

  6. Перекладаємо вміст сковороди в невеликий сотейник або каструлю. Вливаємо окріп.

  7. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

  8. Промиту кілька разів перлову крупу всипаємо в каструлю до м'яса з овочами. Ставимо каструлю на сильний вогонь.

  9. Коли вода повторно закипить, накриваємо каструлю кришкою і варимо на повільному вогні до готовності перлової крупи. У міру необхідності кашу перемішуємо і підливаємо окріп. У підсумку вода повинна повністю увібратися.

  10. В кінці приготування додаємо в кашу вершкове масло і знімаємо каструлю з плити. Накриваємо рушником і даємо каші "дійти" ще 10 хвилин.

  11. Після цього перлову кашу перемішуємо і, розклавши порційно, подаємо до столу в якості другої страви!