Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній європейська випічка фрукти › Банановий пиріг з горіхами
Банановий пиріг з горіхами

Банановий пиріг з горіхами

Чим ще можна порадувати родину на вихідних, якщо не банановим пирогом. Така випічка завжди створює атмосферу свята, дарує нам посмішку і сприяє зближенню людей за столом. Банан стає все більш популярним, і це не просто так. Банан – унікальне джерело калію, магнію та серотоніну. В багатьох країнах банан слугує головним джерелом харчування через те, що він містить в собі вражаючу кількість елементів, необхідних для здорового функціонування організму. Цей десерт подарує вам не лише користь, а й незабутні смакові відчуття. Пиріг виходить неймовірно ніжним, м’яким і в міру солодким. Влаштуйте собі свято, позитивних емоцій забагато не буває!

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Волоські горіхи — 240 г
  2. 2. Цукрова пудра — 2 ст.л.
  3. 3. Борошно — 1 склянка
  4. 4. Розпушувач — 10 г
  5. 5. Сіль — 0,5 ч.л.
  6. 6. Вершкове масло — 110 г
  7. 7. Цукор — 70 г
  8. 8. Коричневий цукор — 70 г
  9. 9. Банани — 3 шт.
  10. 10. Яйця — 2 шт.
  11. 11. Сметана — 70 г
  12. 12. Ванільний цукор — 1 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 170°C.

  2. Волоські горіхи підсмажити в духовці близько 15 хвилин - поки вони не набудуть золотистого кольору. Остудити.

  3. Половину волоських горіхів подрібнити в блендері до крихти, іншу половину дрібно порубати (на посипку).

  4. Масло (10 г. залишити для змащування форми) нарізати кубиками і дати йому трохи полежати при кімнатній температурі.

  5. У глибокій мисці з'єднати розм'якшене масло, цукор і ванільний цукор, збити міксером на середній швидкості до утворення однорідної маси.

  6. Банани очистити і нарізати на шматочки, додати до масла і продовжувати збивання.

  7. Потім поступово ввести в цю масу сметану і яйця, продовжувати збивати.

  8. Додати крихту з волоського горіха, потім просіяти в масу борошно і розпушувач, додати сіль. Добре вимішати  отримане тісто.

  9. Помістити його в змащену вершковим маслом форму і розрівняти. Випікати в розігрітій духовці близько 50-60 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.

  10. Готовий пиріг посипати горіхами і цукровою пудрою. Остудити у формі.