Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній обід весна › А-ля Пучеро (гороховий суп)
А-ля Пучеро (гороховий суп)

А-ля Пучеро (гороховий суп)

А-ля Пучеро - це різновид гарячого блюда, що нагадує наш звичайний гороховий суп, але відрізняється більш густою консистенцією і готується за особливим кулінарним рецептом. Поширене пучеро в традиційних кухнях Аргентини, Уругваю, Колумбії, Філіппін, але насамперед відноситься до простої селянської іспанської (андалузької) кухні і кухні Канарських островів. У перекладі з іспанської puchero - це горщик або казанок, який використовувався для приготування цієї страви. Горох заготовляють з вечора, щоб він розм'як за ніч. Овочі не обсмажуються, так як м'ясо, ковбаса і кульки з окосту і сала разом роблять бульйон досить жирним і насиченим.

Кількість порцій 4
Час приготування 180 хв

  1. 1. Яловичина — 400 г.
  2. 2. Окорок свинний — 200 г.
  3. 3. Горох — 100 г.
  4. 4. Ковбаса свиняча — 100 г.
  5. 5. Морква — 1 шт.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  7. 7. Сало — 50 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний горошком — за смаком
  10. 10. Часник — 1 шт.
  11. 11. Яйце куряче — 1 шт.
  12. 12. Зелень — 1 пучок
  13. 13. Сухарі панірувальні — 50 г.
  14. 14. Олія оливкова — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На ніч замочити горох у холодній воді. М'ясо ретельно промити під холодною водою, покласти в каструлю, сюди ж додати окорок і горох.

  2. Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти пінку, варити до готовності.

  3. Ковбасу нарізати кубиками. Моркву очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити і дрібно нарізати.

  4. Додати в суп ковбасу, моркву і цибулю. Додати сіль і перець за смаком, а також лавровий лист. Варити суп протягом 30 хвилин.

  5. Дістати окорок із супу, остудити, подрібнити, покласти в миску, додати до нього подрібнене сало, дрібно нарізаний часник і зелень. Збити яйця, додати в суміш разом із панірувальними сухарями. Ретельно перемішати, виліпити кульки. Обсмажити на розігрітій сковороді в олії. Додати м'ясні кульки в суп.