Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий легкий французька вегетаріанські страви › Запечені нектарини з кисломолочним сиром
Запечені нектарини з кисломолочним сиром

Запечені нектарини з кисломолочним сиром

Пропонуємо вашій увазі прекрасний десерт. Запечені нектарини з кисломолочним сиром дуже доречно виглядатимуть навіть на святковому столі. Десерт своєю присутністю буде розбавляти солодкість і приторність інших солодких страв, пірожних і тортів. Звичайно, даний десерт теж солодкий, але ця солодкість трішки інша, ніж у торта, наприклад. Це фруктова і неймовірно корисна солодкість. Адже, нектарини - це багатющий за своїм хімічним складом фрукт. У ньому дуже багато заліза, вітаміну А, аскорбінової кислоти. Такий десерт дуже добре засвоїться також дитячим організмом. А ще він просто незамінний влітку, коли дуже хочеться чогось солодкого, але зовсім некалорійного.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Нектарини — 4 шт.
  2. 2. Сир рікота — 125 г.
  3. 3. Цукор — 1 ст.л.
  4. 4. Гвоздика мелена — 0,5 ч.л.
  5. 5. М'ята свіжа — 3 стеблі
  6. 6. Цедра лимонна — 2 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нектарини помити, розрізати на дві частини, вийняти кісточки.

  2. Викласти нектарини на деко, шкіркою вниз. Розігріти духовку до 180°C.

  3. У мисці змішати сир з цукром, додати м'яту і лимонну цедру.

  4. Чайною ложкою викласти сирну суміш у кожну половинку нектарина. Посипати зверху гвоздикою. Випікати 6-9 хвилин.