Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий європейська йогурт весна › Телятина з йогуртом по-турецьки
Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

Однією з найвідоміших у світі національних кухонь вважається турецька. У зв'язку із забороною вживання м'яса свинини, різні м'ясні страви в Туреччині готують з телятини, баранини. Телятина відома всім своїм ніжним, соковитим м'ясом, яке тане у роті. Що ж може бути спільного між м'ясом і солодким молочним продуктом зі шматочками фруктів? У турецькій кухні йогурт – один з найпопулярніших продуктів. Його не тільки п'ють на сніданок, але і подають в якості соусів або заправки до м'ясних страв. Виходить дуже смачно і пікантно. А все тому, що йогурт необхідно трохи загасити у вершковому маслі зі спеціями. А потім – додати скибочки телятини. Спробуйте.

Кількість порцій 2
Час приготування 25 хв

  1. 1. Телятина — 200 г.
  2. 2. Печериці — 4 шт.
  3. 3. Вершкове масло — за смаком
  4. 4. Борошно — 1 ст. л.
  5. 5. Вершки — 40 г.
  6. 6. Йогурт — 50 г.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 50 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
  10. 10. Червоний мелений перець — за смаком
  11. 11. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо промити й нарізати скибочками. Печериці промити, обсушити і нарізати. Цибулю очистити і нарізати.

  2. Розігріти сковороду з вершковим маслом і швидко обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Приправити сіллю і перцем.

  3. На іншій сковороді обсмажити на вершковому маслі цибулю і гриби. З'єднати з м'ясом.

  4. Для соусу покласти на сковороду вершкове масло, додати борошно і злегка підсмажити. Влити вершки, трохи води і, помішуючи, довести до кипіння. Приправити сіллю, червоним перцем і повільно влити йогурт. Не доводячи до кипіння, підігріти.

  5. Покласти м'ясо і гриби, добре перемішати.

  6. В кінці додати дрібно насічену зелень.