Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Суп "Затируха"

Суп "Затируха"

Суп "Затируха" родом із слов'янської кухні і популярний також у татар. Технологія приготування супу в усіх однакова, але у наш час з'явилося декілька способів формування міні-галушок. А оригінальним способом все ж вважається розтирання змоченими руками борошна з яйцем. Селянський суп готують на пісному бульйоні, але можна використати улюблений для вас варіант, наприклад, курячий бульйон. Як і усі супчики представлений суп готується швидко. До того ж, такий суп сподобається вашим діткам, і зовсім маленьким теж (у рік можна урізноманітити меню крихітки цим супчиком). Пройшло вже більше півстоліття, а рецепт залишився незмінним і бажаним на столах українців.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Картопля — 2 шт.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Курячий бульйон — 2,5 л.
  5. 5. Борошно — 300 г.
  6. 6. Яйце — 2 шт.
  7. 7. Приправи, сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити картоплю, цибулю і моркву. Нарізати. Картоплю додати в киплячий курячий бульйон. Інші овочі обсмажити на рослинній олії.

  2. Зробити затирку. У миску всипати борошно (побільше), додати яйце змішане з водою. Перетирати за допомогою вилки. Просіяти. Інший варіант: збити яйце, умочити в ньому руки, потім у борошні, протерти в руці (долоня об долоню) і повторити до необхідної кількості міні-галушок.

  3. Всипати отримані галушечки, в каструлю з картоплею. І невеликою порцією влити яйце. Розмішати. Додати моркву і цибулю. Приправити.

  4. Варити ще 3 хвилини. У кінці додати зелень.